Ambalaj sektörünün ilk Ar-Ge merkezi olma özelliğine sahip olan Sarten Ar-Ge, 4 ayda 4 önemli projeyi hayata geçirdi.

Sarten Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, kendi sektörlerinde ilk olan Ar-Ge merkezinin Nisan ayında çalışmalara başladığını ve 4 projeyi bitirdiğini söyledi.

Sarıbekir, "AR-GE departmanımızda hayata geçen projelerle, üretim tesislerimizdeki hatları ve makineleri geliştirdik. Üretim verimliliğimizi yükselttik. Birçok üretim yöntemini otomasyon çalışmalarıyla modernleştirdik. Aynı zamanda ürün tasarım ve geliştirme çalışmalarıyla ödüllü ve patentli plastik ve metal ambalaj tasarımlarını sektöre kazandırdık" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay alarak 417 no’lu Ar-Ge Merkezi unvanına sahip olduklarını belirten Sarıbekir şöyle konuştu: "Ar-Ge merkezimizde 28 kişilik bir ekip görev yapıyor. Mevcut kurulu düzenimize ilave bir yatırımla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından resmi Ar-Ge Merkezi statüsüne geçtik. 4 ayda, pet sos şişesi kalıbı, 18 litre bidonlarda etiket kontrol sistemi, üretim hattında bantta ilerleyen kutularımız için görüntü işleme teknikleri ile kalite kontrol sistemi ve köşeli metal ambalajlarımız için ürün barkodundan yararlanılarak ürün doğrulama sistemi projelerini hayata geçirdik".

Sarıbekir, Ar-Ge Merkezinde, Plastik ambalaj üretiminde makineden çıkan ürünleri toplayacak robot tasarımları ve imalatları, Kutu Kaynak Makinelerinde Ekipman Yerlileştirme Çalışmaları, Yeni Tasarım Plastik Madeni Yağ Ambalajları, Yeni Tasarım Metal Kahve Kutusu Ambalajı gibi toplamda 7 proje için çalışmaların devam ettiğini belirtti.