Adana’da vatandaşlar günün stresini ve sıcağı yeni açılan bir alışveriş merkezinin lunaparkında atıyor. Bölgenin en büyük ve en fazla oyuncak kapasitesine sahip lunapark hakkında bilgiler veren AVM Genel Müdürü Murat Sönmez, “Açıldığı günden itibaren lunaparka ilgi artarak devam ediyor. 20-25 bin kişiye gün içerisinde hizmet verdiğimiz günler oluyor” diye konuştu.

MT Gayrimenkul tarafından 130 milyon liraya mal olan ve 2 bin kişiye istihdam sağlayan Park Adana AVM Nisan ayında kapılarını ziyaretçilerine açtı. AVM’nin kiracılarından Happyland ise 8 bin 300 metrekarelik alanda Çukurova Bölgesi’nin en büyük ve en fazla oyuncağının bulunduğu lunaparkını kurdu. Adana’da ve çevre illerdeki lunaparklarda olmayan oyuncakların bulunduğu Happland’a ise vatandaşlar adeta akın etti.

Günün stresini ve yorgunluğunu lunaparktaki ‘roller coaster’ da eğlenerek atan Adanalılar, sıcak havada ise su kaydırağı olarak bilinen ‘flume ride’ oyuncağında vakit geçirebiliyor.

“1 günde 25 bin konuk”

Lunaparkta yer alan tüm oyun sistemlerinin her türlü bakım ve kontrollerinin yapıldığını anlatan AVM Genel Müdürü Murat Sönmez, “Ramazan Bayramı ile birlikte lunaparkımız açıldı ve yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Lunaparkımız Çukurova Bölgesi’nin en büyük lunaparkı konumunda. Lunapark içerisinde birbirinden keyifli oyuncaklarımız var. Özellikle Roller Coaster, Twister Coaster, Flume ve Thriller Coaster Çukurova Bölgesi’nde ilk olarak bizim lunaparkımızda var. Açıldığı günden itibaren ilgi artarak devam ediyor. Roller Coaster’ımız Türkiye’nin de en büyük üçüncü Roller Coasterı olarak hizmet veriyor. 20-25 bin kişiye hizmet verdiğimiz günler oluyor” diye konuştu.

Lunaparka eğlenmeye gelen çocuklardan Tarık Yılmaz, “Çok güzel beğendim. Birincide çok korkuyorsun ama ikincide kalbin yerinden çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yeğeniyle birlikte lunaparka gelip vakit geçiren Ayla Mutlu ise, “Adana’nın en büyük lunaparkındayız şuanda. Çocukların eğlenebileceği birçok aktivite var. Çok güzel” yorumunda bulundu.

Hülya Karabulut isimli başka bir vatandaşta, “Açıldığından beri her haftasonu ailemle ve arkadaşlarımla birlikte geliyorum. Zevk alıyorum. Değişik aletler var. Eskiden televizyonlarda görüyorduk hep. Artık Adana’da var” şeklinde konuştu.