KARABÜK (AA) - Eflani ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören köy yollarına onarım ve bakım yapıldığı bildirildi. 

Eflani Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören köy yollarının onarım ve bakım için 3 bin ton malzeme döküldüğü belirtildi. 

 Pınarözü-Günlüce-Çukurgelik ve Çal-Göller-Saraycık grup yolununda altyapı çalışmasının devam ettiği ve Ağustos'da yolların asfaltlanması planlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her iki grup yolunda 15 kilometre yol asfaltlanacak. Köylerin ihtiyacı olan borular personellerimiz tarafından yerleştirilmektedir. Alaçat ve Çukurören köylerinde ise kilit parke çalışması devam etmektedir.  İmkanlar çerçevesinde diğer köylerimize de yapılması planlanmaktadır. İhalesi yapılan  Seferler köyü Kabalar Mahallesi, Kutluören köyü Kelekoğlu Mahallesi ve Ulugeçit-Karyağdılar Mahallesi'nde içme suyu şebekeleri yapım işleri devam etmektedir. Yine altyapı çalışmaları kapsamında Seferler, Çengeller ve Akören Köyü Kayalar Mahallesin'de  kanalizasyon çalışması vardır."