Kurban Bayramı'nın yaz aylarına denk geliyor olması özellikle tatil yapmak isteyenler açısından fırsat olarak kabul ediliyor. Bayram tatilinin resmi olarak dört gün ancak arefe gününün pazartesiye denk gelmesi nedeniyle tüm haftayı kapsayacak şekilde bir idari tatil mi olur yoksa resmi olarak tatil dokuz güne mi çıkar sorusu cevabını henüz bulmadı. Özellikle Karadeniz illerindeki bir çok vatandaşımızın başka illerde çalışıyor olması nedeniyle eğer tatil 9 güne çıkarsa bir çok vatandaşımızın Samsun’a gelerek kurbanlarını kesmesi ve aileleriyle kurban bayramlarını geçirmesi bekleniyor.   Kurban Bayramı'na dair haber ve detaylar SAMSUN GAZETESİ’nde.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? TATİL 9 GÜN MÜ?

2018 yılındaki Kurban Bayramı Ağustos ayının son haftasına denk geldi. Pazartesiye denk gelen Arefe günü dışında bayram süresi 4 gün oluyor.

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı arefesine denk geliyor, 21 Ağustos 2018 Salı Kurban Bayramı 1. gün, 22 Ağustos 2018 Çarşamba Kurban Bayramı 2. gün, 23 Ağustos 2018 Perşembe Kurban Bayramı 3. gün, 24 Ağustos 2018 Cuma Kurban Bayramı 4. gün olarak geçirilecek.