Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2 metre genişlik ve 32 santim derinlik kazma kapasitesiyle Türkiye’deki en iyi teknoloji ve en büyük kapasiteye sahip olan soğuk asfalt kırma aracı ile mevcut kaplama kazınarak duyargalı finişer ile asfalt serim işlemleri gerçekleştiriyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın önderliğinde hizmet kalitesini her geçen gün artırarak sürdüren Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, altyapı çalışmasından asfaltlamaya kadar birçok alanda hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu çalışmaları kapsamında Türkiye’de ilk defa kullanılan, 2 metre genişlik ve 32 santim derinlik kazma kapasitesiyle Türkiye’deki en iyi teknoloji ve en büyük kapasiteye sahip olan soğuk asfalt kırma aracı ile mevcut kaplama kazınarak duyargalı finişer ile asfalt serim işlemleri gerçekleştiriliyor. Asfalt kazıma ve kaplama yapan ekipler bilgisayar otomasyon sistemini kullanan bu araçlarla hata payını da en aza indiriyor.

Karadolap Mahallesi’nde asfaltlama çalışması gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda Öğüt Sokak üzerinde asfalt kazı, kaplama ve yenileme çalışmaları yapıyor. Yenilenen asfalt sayesinde cadde güzel bir görünüme kavuşurken sürücüler için de çok daha kullanışlı hale gelecek. Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde Eyüp İlçesinin tüm mahallerinde ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda toplam 100 bin ton asfalt serimi yaparak çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.