İZMİR'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenecek  mitinge, bazı sendika ve meslek odası temsilcileri davette bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AK Parti'nin Türkiye'yi savaş girdabına sokacak kararları uygulamaya geçirdiğini savunan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'ndan Melih Yalçın, "Bunu biz değil, AKP'nin bakanları, milletvekilleri söylüyor. Kentimizde yaşayanları, 'Barış hemen şimdi', 'Savaşa dur' demeye çağırıyoruz" dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Erhan İçöz, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) adına Bülent Çuhadar, Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan Melih Yalçın, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Sosyal-İş İzmir Şube Başkanı Müfit Eres, sendika ve oda temsilcileri katıldı.
7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AK Parti'nin Türkiye'yi savaş girdabına sokacak kararları uygulamaya geçirdiğini savunan Yalçın, "Suruç'ta gerçekleştirilen saldırıca onlarca masum gencin katledilmesiyle başlayan ve daha sonra iki polisin öldürülmesiyle devam eden günlerde, gelinen noktada çözüm süreci sona erdirilmiş, çatışmalar tekrar başlamıştır. Bu savaşı, 7 Haziran seçimlerinde uğruna oy istediği AKP iktidarından düşünce Başkanlık hayalleri de suya düşen kaçak saray çıkartmıştır. Bunu biz değil, AKP'nin bakanları, milletvekilleri söylüyor. Yaratılan bu çatışmalı sürecin esas kaynağının AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlar olduğu açıktır. Bizler, İzmir'deki emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, saat 17.00'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndayız. Kentimizde yaşayanları, 'Barış hemen şimdi', 'Savaşa dur' demeye çağırıyoruz" dedi.
Açıklamaya katılan sendika ve oda temsilcileri de üyelerine, mitinge katılım göstermeleri için çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI