Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ (Muğla), () - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'nde eğitim gören 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine Orman Genel Müdürlüğü tarafından eğitim setleri dağıtıldı. Öğrenciler proje kapsamında kendilerine verilen şifre ile hem internet üzerinden eğitim alacak hem de çevre konusunda duyarlılık kazanacak.
Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hazırlanan Türkiye'de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi (GEF5) kapsamında Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'ndeki 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtıldı. Zeytinalanı İlkokulu'nda düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve eşi, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Köyceğiz Belediye Başkanı AK Partili Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Evren Kaplan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
BİN 100 ÖĞRENCİYE EĞİTİM SETİ
Muğla Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Kara, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'nün Türkiye'deki 5 pilot işletmeden biri olduğunu söyleyerek proje hakkında bilgi verdi. Öğrencilere içerisinde okul çantası, tişört, satranç takımı, şapka, suluk, kalemlik, kalem, silgi, ajanda ve aktivasyon kartları bulunan toplam bin 100 eğitim seti dağıtıldığını belirten Kara, "Çocuklar çanta içerisinde bulunan aktivasyon kodlarını yani kendilerine özel şifreyi, Orman Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde kullanarak konu anlatımlı eğitimlerden faydalanabilecek. Bu eğitimlerde ayrıca çocuklara çevre ve karbon salımının durdurulması ile ilgili bilgiler verilecek" dedi.
Çocuklara çevre bilincinin aileler ve öğretmenler tarafından kazandırılabileceğini dile getiren Muğla Valisi Amir Çiçek ise "Özellikle öğretmenlerimize proje içinde ciddi görevler düşüyor. Projenin birçok ayağı var ama en önemli ayağı çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi. Bu süreç hepimizin gayretiyle umarım başarıya ulaşır" dedi.

FOTOĞRAFLI