Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü Sürücü Sağlık Raporu Komisyonu ilk toplantısını yaptı. İncelenen dosyaların niteliği göz önüne alınarak Merkezefendi Devlet Hastanesinden Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ile KBB uzmanı hekimin de katıldığı toplantıda; teknik konularda yardımcı olmak üzere Makine ve Elektrik mühendisleri de hazır bulundu.
Yeni sürücü belgelerinin alınması aşamasında sürücü adayı ve sürücüler için verilen sağlık raporlarıyla ilgili bilgi veren Yunusemre ilçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yıldırım, “Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 81. maddesinin ilgili fıkrasında ‘sürücü belgesinin düzenlenebilmesi için; sürücü olur sağlık raporu’ alınması gerekmektedir. Sürücü Belgesi almak isteyen sürücü adayı, sürücü adayı tarafından doldurulacak beyan formunu doldurarak sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri veya özel sağlık kuruluşlarına başvurur. Aile sağlığı merkezleri veya özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip tarafından muayenesi yapılan kişinin araç kullanmasına engel bir durumun tespiti halinde sürücü adayı ve sürücüler için sağlık raporu düzenlenerek sürücü adayının engellilik durumuna göre ilgili branşta uzman tabip muayenesine sevk edilir. Uzman tabip/tabiplerce sürücü/sürücü adayının özel tertibatlı araç kullanmasına karar verilmesi halinde hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği ve kod tablosunda belirtilen kodlar yazılmadan sürücü belgesi alabileceği belirtip ve sürücü adaylar ve sürücüler için sağlık raporunun IV. bölümünü değerlendirmesi için İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan komisyona gönderilir. Komisyon İlçe Sağlık Müdürünün başkanlığında toplanarak rapor sahibinin sağlık sorunu ile ilgili hastanelerden ilgili branştan uzman hekim ve belediyeden, sürücü sağlık kurulu komisyonu için valilik oluru ile görevlendirilen elektrik mühendisi ve makine mühendisleri ile birlikte toplanarak sürücü sağlık raporlarını değerlendirir ve karara bağlayarak rapor düzenler.” şeklinde konuştu.