TÜRKİYE Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, "Dünyanın neresinde olursa olsun, noter, hukuk sistemin ayrılmaz bir parçası ve güvenin sembolüdür. Kutsal bir görevimiz var" dedi.
İstanbul ve Antalya Noter odalarının düzenlediği 'Miras sözleşmeleri mal rejimleri ve vasiyetnamelerin uluslararası tescili' konulu sempozyum, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Mahallesi'ndeki Majesty Mirage Park Resort Otel'de yapıldı. Sempozyuma, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, İstanbul Noter Odası Başkanı Hikmet Kaplan, Antalya Noter Odası Başkanı Ersin Harmandar ile 28'i Rusya, Kosova ve Makedonya'dan olmak üzere 152 noter katıldı.
"KUTSAL BİR GÖREVİMİZ VAR"
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, geçen mayısta İstanbul'da 86 ülkeden 200'ü aşkın noterin katılımıyla Uluslararası Noterler Birliği Kurumsal Toplantısı yapıldığını hatırlattı. Tutar, Uluslararası Noterler Birliği (UINL) Başkanı Daniel Sedar Senghor'un toplantıda bir konuya temas ettiğini belirterek şöyle dedi:
"Senghor bu toplantıda, noterin bu topraklarda doğduğu ve Türkiye'nin bu mesleğin merkezi olması gerektiği ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Her ülkenin kendi hukuk sistemi, her hukuk sisteminin de farklı bir yaklaşımı vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun, noter hukuk sistemin ayrılmaz bir parçası ve güvenin sembolüdür. Kutsal bir görevimiz var. Hepimiz farklı milletlere aynı hedef doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz. Temel amacımız, yargının yükünü azaltarak, topluma daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek. Ben inanıyorum ki noterlik mesleğini daha yükseklere taşıyacağız."
Konuşmaların ardından Antalya Noter Odası Başkanı Ersin Harmandar, kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Saibe Oktay Özdemir, ölüme bağlı tasarruflar ve yapılma şekilleri, noterlerin ölüme bağlı tasarruflarda gösterdiği işlevler ve görülen aksaklıklarla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

FOTOĞRAFLI