İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, alacak anlaşmazlığı nedeniyle ortaklar arasında çıkan tartışmada 44 yaşındaki Serkan Demirci'yi tabancayla göğsünden vurarak öldürdükleri iddiasıyla aralarında ortağının da bulunduğu 1'i yakalama kararlı 7 sanık hakkında 'kasten adam öldürme', 'kasten adam öldürmeye azmettirme' ve '6136 Sayılı Yasa'ya muhallefet' suçlarından müebbet ve 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 25 Mayıs'ta Kazımdirik Mahallesi 217 Sokak'ta meydana geldi. Bir lokantaya ortak oldukları belirtilen Volkan G. ile restoran işletmecisi Serkan Demirci, iddiaya göre hisse ve alacak konusunda tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Demirci, Ali K. tarafından tabancayla göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan Demirci, çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Demirci, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olaya karıştığı belirlenen Volkan G., Ahmet M., Ercan G., Ersin K., Mahir D. ve olay sırasında seken kurşunla ayağından yaralanan Ramazan A.'yı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tabancayla ateş edip Demirci'yi öldürüdğü belirlenen Ali K. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcvısı Adnan Babadağ, 1'i yakalama kararlı 7 sanık hakkında iddianame hazırladı. Babadağ, hazırladığı iddianamede, Serkan Demirci ile sanık Volkan G.'nin ortak olduklarını, işletme ve kar meselesi yüzünden aralarında sorun bulunduğunu belirtti. Volkan G.'nin hisselerini devredip ayrılmak istediğini, ancak Demirci ile hisse konusunda analaşamadıklarını vurguladı. Volkan G.'nin işyeriyle hiçbir ilişkisi bulunmayan Ali K.'ya durumu anlatığı ve şirkete ait karar defteri üzerinden, hiçbir para almadan kendi hissesini ona devrettiğini kaydetti. Olay günü Ali K.'nın, hisselerini aldığı Volkan G. ile, Serkan Demirci'yi öldürmek için diğer zanlılarla birlikte üç araçla işyerine geldiklerini öne sürdü. Restoran önünde Demirci'nin gelmesini beklediklerini, Ali K. ve diğer sanıkların, gelen Demirci ile restoranda yukarıda konuştuklarını belitti. Ali K. ve Demirci arasında hisse devri konusunda tartışma çıktığını kaydetti. Tartışmanın büyümesi üzerine restoranın yan tarafındaki bir başka yere geçtiklerini, ardından Ali K'nın silahını çekip 4-5 el ateş ettiğini, Serkan Demirci'nin hastanede yaşamını yitirdiğini, seken kurşunlardan, odada bulunan Ramazan A.'nın da bacağından yaralandığını vurguladı. Savcı Babadağ, yapılan soruşturmada toplanan tüm dellilere göre, zanlı Volkan G.'nin sorunlar yaşadığı Demirci'yi öldürmesi için Ali K.'yı azmettirdiğini, eylemine gerekçe hazırlamak için hiç para almadan şirketteki hisselerini karar defteri üzerinden devrettiğini belirtti. Volkan G.'nin olay akşamı Ali K.'nın silahlı olduğunu bilerek restorana gittiğini kaydetti. Demirci'nin de Ali K. tarafından, ele geçirilemeyen 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ile öldürüldüğünü vurguladı. Diğer sanıklar Ramazan A., Mahir D., Ercan G., Ahmet M. ve Ersin K.'nın ise bu işyeri ile hiçbir ilgileri bulunmadığı halde zanlı Ali K.'nın suç işleme kararını kuvvetlendirmek ve manevi destekte bulunmak amacıyla olay yerine gidip adam öldürme suçuna yardım ettiklerini iddia etti. Hakkında yakalama kararı bulunan Ali K.'nın, 'kasten adam öldürme' ve '6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet' suçlarından müebbet ile 10 yıl, Volkan G.'nin de aralarında bulunduğu diğer 6 sanığın 'kasten adam öldürmeye azmettirmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.
Sanıklar adli tatilin bitiminin ardından ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkacak.

FOTOĞRAFLI