Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Medicana Sivasspor, üç günlük iznin ardından karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.
Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman düz koşu ile başladı. Isınma hareketlerinin ardından pas çalışmasıyla devam etti. Antrenmana ülkelerinin milli takımlarında bulunan John Boye, Aaatıf Chahechoue ve Kone ile birlikte izinli olan Batuhan Karadeniz katılmadı. Sakatlığı süren Yekta Kurtuluş ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Sergen Yalçın ligin ilk yedi haftasında istedikleri yerde olmadıklarını söyledi. Alınan sonuçlardan mutlu olmadığını ifade eden Yalçın şöyle konuştu:
“Enteresan bir sezon geçiriyoruz altı tane beraberlik beklenen bir performans değil ama yedi haftalık süreçte bizi mutlu eden takımın sahada kaybetmemesi, oyuncuların direnç göstermesi, oynadığımız maçların çoğunda öndeyken kazanmaya yakınken son anlarda oyuncuların beraberlikle bitmesi ve yaptığımız bireysel hatalar var. Çalışacağız, eksikliklerimizi giderip takımı olması gereken yere getireceğiz. Aslında bu bizim beklediğimiz puan cetveli değil kendi açımızdan ben bizim oynadığımız oyunun karşılığının bu olduğunu düşünmüyorum. Daha yukarıda olmamız gerekiyor çünkü oyunsal anlamda alabilirdik maçları ama futbolda her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Bazen enteresan işler, kırmızı kartlar, penaltılar bir anda çok kolaya gidecek maçlar dönebiliyor.”
“KAZANACAĞIZ, KENDİMİZİ STRESE SOKACAK BİR DURUM YOK”
Ligde böyle sonuçların olabileceğini söyleyen Yalçın, ”Lig çok uzun bir an evvel kazanıp moral bulmamız lazım zaten diğer takımlar ile aramızda puan farkı da çok fazla değil. Bir, iki maçlık bir problem var. Yukarıda olmamız lazımdı. Ama değiliz maalesef futbol böyle bir oyun, futbol sonuç oyunu sonuç alamadığın zaman, kazanamadığın zaman sıkıntı yaşarsın müsabakalarda bundan sonra tek isteğimiz o sonuçları almaktır” şeklinde konuştu.
“TEKNİK DİREKTÖR OLMAK TAKIMA ANTRENMAN YAPTIRMAK DEĞİLDİR”
Sivasspor’un menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu ve zarar verdiğini düşündüğünde görevi bırakabileceğini söyleyen Yalçın, ”Biz buraya başarılı olmaya geldik. Geçen sene geldiğimiz dönem belli ondan sonra verdiğimiz mücadele ortada çok sıkıntılı bir süreçte görevi devraldık. Ama oyuncularla beraber birlik olduk oradan takımı çıkarmasını bildik. Bu sezonda öyle bir sıkıntı içerisinde kesinlik değiliz. Olayı fazla abartmamak lazım benim yapmam gereken özellikle bu tür durumlarda, sağlıksız ortamlarda, krize gittiğimiz ortamlarda bunun içinde oyuncularımla birlikte çıkmasını bilmektir. Teknik direktörlükte bu aşamalarda fark ediliyor. Teknik direktör olmak takımı antrenman yaptırmak değil bu tür durumları idare edebilmek her şeyden daha önemli biz ekip olarak o yapıya sahibiz. Gücümüzde var ümit ediyoruz ki bu girdiğimiz döngünün içerisinden çok kısa bir sürede çıkıp Sivasspor’u istediği yere getirmek” açıklamasında bulundu.