İZMİR, ()- GELİŞİM Koleji, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki son maçında Socarspor'a 77-73 yenilirken Kulüp Başkanı Serdar Öner, maçın Sertan Kırklar, Uygar Kurt, Emre Şimşek'ten oluşan hakem üçlüsüne isyan etti.
10 yıllık başkanlığı döneminde ilk kez bir maçla ilgili yorum yaptığını belirten Öner, karşılaşmanın sonucunun önceden belirlendiğini öne sürerek, "Asla Socarspor ile oyuncularının emeklerine gölge düşürmek istemem. Ama takımımın, teknik kadromun, sporcularımın ve onları örnek alarak yetişen öğrencilerimin haklarını korumakla yükümlü olduğumu belirtmek isterim. Bana göre hakemlik, çok yüksek ahlaki değerler taşıyan ve kişiliği güçlü kişiler tarafından icra edilmelidir" dedi. 

Ligin en kıdemli takımlarından biri olarak bugüne dek lehlerine ve aleyhlerine pek çok hakem hatasıyla karşılaştıklarını, hataları kabul edilebilir sınırları içinde makul gördüklerini sözlerine ekleyen Öner, şöyle devam etti:
"Sahada oyuncular değil, kulüplerin bütçeleri, yaptıkları veya yapacakları yatırımlar mücadele etmeye başlarsa, durup düşünmek gerekir. Mağdur edebiyatı yaparak bundan sonraki maçlar için avantaj elde etme peşinde değilim. Savunduğum tek şey, maçların sonuçları oyuncuların sahada yaptıkları ve yapamadıkları ile belirlenmelidir. Biz gençlere adil olmayı öğretmeye çalışan eğitimcileriz. Bu değerlerimiz yüzünden, (Ensesine vur, lokmasını al) durumuna düşürülmemeliyiz."   FOTOĞRAFLI