Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor’u 4-1 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Maç sonunda teknik direktörler açıklamalarda bulundu.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bugün çok zor bir maç oynadıklarını belirterek, “Her ne kadar maça iyi başlamış olsak da ve golde bulsak Chedjou’nun sakatlanması dengemizi bozdu. Bu durum rakibin de üzerimize gelmesine neden oldu. Daha sonra yine oyuna hakim olduk. Fakat bu sefer kırmızı kartla Carole oyundan atıldı. Kartlar bana çok kolay verildi gibi geldi. Bunu tekrar izledikten sonra karar vereceğiz. 10 kişi kaldık. Çok zor bir maçı oyuncularım birbirlerine kenetlenerek ve yardımlaşarak iyi bir skorla iyi bir şekilde tamamladılar. Hepsini tebrik ediyorum. Bir kez daha gösterdik ki, zor günlerde Galatasaray her şeyi yakalayabilecek güce sahip. İnşallah bu bir başlangıç olur bizim için. Ama bu mücadeleye camiamızla birlikte herkesin ortak olmasını rica ediyoruz” dedi.
Burak Yılmaz’ın performansıyla alakalı bir soruya Hamza Hamzaoğlu, “Bugün Burak ve bütün oyuncularımı kutluyorum. Bugün gerçekten çok yorulmalarına rağmen bu yorgunlukla da mücadele ederek kendileriyle de bir savaş verdiler. Hepsinden çok memnunum. Burak’tan da çok memnunum. Bugün iyi mücadele etti ve iyi bir gol attı” diye konuştu.
“BU BAŞARIYI YAKALAYAN OYUNCULARIMIZI İKİNCİ PLANA ATTINIZ. HAYALİ BİRİNİN PEŞİNDEN KOŞTUNUZ”
Forvet transferiyle ilgili olarak ise basına sitemde bulunan Hamzaoğlu, “Forvet transferi konusunda daha iki günümüz var. Transfer olmasa da bizim takımımız her şeyi yapabilecek güce sahip. 3 kupa kazanarak sezonu bitirdik. Sonra İbrahimoviç ortaya atıldı. Sağ olun kupa sevincini yaşayamadık. Bu sevinci yaşatmadınız bize. Oyuncularımızı bu başarıyı yakalayan oyuncularımızı ikinci plana attınız. Hayali birinin peşinden koştunuz. Buna maalesef bizim camiamız da ayak uydurdu. Elimizdeki oyuncular sanki değersizmiş gibi sanki bir kenara attık. Bu çocuklar bizi başarıya götürdü. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak neye sahip çıkacağız. Hep tüket tüket… Hep yeni yeni… Eskiye sahip çıkmazsanız yenilerin kıymeti olur mu? Sabri ile anlaşıyoruz, o problem. Diğeriyle bir şey yapıyoruz, o problem. Sürekli bir problem yaşattınız sağ olun. Hep birlikte bunu bende alet olarak el birliğiyle yaptık. Ben oyuncularımın hepsinden çok çok memnunum. Biz zor günlerde her şeyi yapabiliriz. Ama bundan sonra işi zor günlere bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
“BU HATALARDA DAHA ÇOK BİRBİRİMİZE SARILIP DEVAM ETMELİYİZ"
Futbolun bir hata oyunu aktaran Hamza Hamzaoğlu, “Futbolun içindeki unsurlar buna bizde dahil hata yapılacaktır. Bundan sonra da hatalar yapacağız ve hatta bunlar belki maçlara sebep olacak. Önemli olan burada niyetler olmalı. Muslera’da iki maç hata yaptı. Ne yapayım ben şimdi? Bilerek mi yedi o golleri? Futbol hata oyunu. Herkes iyi niyetle Galatasaray’a bir şeyler katmaya çalışıyor. Bunları göz ardı etmemek lazım. Bu hatalarda daha çok birbirimize sarılıp devam etmeliyiz. Biz bunu yapacağız. Arkamızdan kim gelirse gelir. Gelmeyenin canı sağ olsun. Ben inanıyorum ki bizim camiamız bu oyunculara sahip çıkacak ve Galatasaray ruhunu bir kez daha herkes görecek” ifadelerini kullandı.
“O KADAR ORTA OLMAYAN İŞLER OLUŞTURULUYOR Kİ BUNLARLA UĞRAŞMAKTAN YOLUMUZA GİDEMEDİK”
Bir gazetecinin sürekli polemiklerle uğraşıldığı yönündeki yorumu üzerine Hamza Hamzaoğlu, “O kadar orta olmayan işler oluşturuluyor ki bunlarla uğraşmaktan yolumuza gidemedik. Bu durum bizim ülkemizden başka bir ülkede yoktur herhalde. Birisi başarılı olduğu zaman nasıl indiririz aşağı diye düşünüyoruz. Önce yeni birini çıkarıp nasıl başarılı yaparız, çıkınca nasıl indiririz oluyor. Galatasaray şampiyon oldu. Şimdi nasıl şampiyon olmasın nasıl engeller koyarız peşindeyiz. Bırakın başarılı olanları takdir edin. Onlardan daha başarılı olmaları için çaba gösterin. Yapılan işe saygı duyalım. Sürekli bir eleştiri ortamında yaşıyoruz. Bende doldum artık. Bugünkü maç çok şey kazandırdı bize” ifadelerini kullandı.
Burak Yılmaz’ın takımda kalıp kalmayacağıyla alakalı ise Hamza Hamzaoğlu, “Burak kalacak tabi. Telles’te Sneijder’de hepsi kalacak” diye konuştu.
TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray’ın skor olarak değil oyun anlamında maça üstünlük sağlayacaklarını beklediklerini belirterek, “Oyun anlamında beklediğimizin dışında bir sürpriz yaşamadık. Galatasaray’ın hızlı başlayacağını biliyorduk. İki sezondur Galatasaray maçlarının klasiği ilk vuruşun gol olmasıyla beraber biraz bocaladık. 20-25. dakikalardan itibaren tekrar oyunu tutmaya başladık. Ondan sonrada beraberliği sağladık. Beraberlikten sonraki oyun ritmimiz iyi gözüküyordu. Daha da iyi olmasını beklerken talihsiz bir gol yedik. İkinci yarı oyunu tekrar rakip sahada oynamaya çalıştık. Son dakikaya kadar beraberlik golünü aradık ancak beceremedik. Hem Sayın Aydınus ve ekibini hem de Galatasaray’ı kutluyorum” diye konuştu.
"DÖRDÜNCÜ GOL YIKICIYDI"
Maçta yenilen 4. golden sonra sinirlenerek direk soyunma odasına gitmesi sorulan Kocaman, "Dördüncü gol yıkıcıydı. Bu oyunun skoru bu değildi. Sinir kat sayısını en fazla arttıran şey maçın son dakikalardaki oyuncu değişikliklerinden sonra oyun kalitesi anlamındaki sert oyunumuzun yumuşamasıydı. Seyirciler bazı oyuncuları ıslıklıyor veya tepki gösteriyor. Hep topun ileriye doğru şişirilmesini, vurulmasını istiyor ama futbol böyle bir oyun değil. Futbolda topu rakipten almak ve rakibe oynatmamak önemli bir meziyet. Pek çok oyuncunun bu anlamda özellikle çıkan oyuncular için söylüyorum önemli rolü var. İkinci yarıda 11-11 iken sahada çok daha kudretli gözüküyorduk. 11-10 kaldıktan sonra biraz takımın sertliği yumuşamaya başlayınca arka arkaya 90’da 90+4’de goller yedik. Onun için futbol takımları özellikle sporda savunma ciddiyeti, şiddeti çok önemli bir kalite. Bu kaybolduğu zaman 10 kişilik takımdan da iki tane gol yiyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.