Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şu ana kadar Afrika'da 1 milyon 600 bin kişiye su götürdüklerini söyledi.
Afyonkarahisar'da İkinci Küçük Sanayi Sitesi'nde özel kamyon ve otobüs yetkili servisinin açılışını yapan Bakan Veysel Eroğlu, sanayi esnafıyla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki otomobillerin durumunu sordu. Öğle yemeğini de işçilerle birlikte yiyen Bakan Eroğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi. İşçilerden İdrissou Moussa'yla sohbet eden Bakan Eroğlu, nereli olduğunu sordu. Kamerunlu Moussa'nın Bakan Eroğlu'nun da memleketi olan Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi cevabını vermesi, herkesi güldürdü. Cevabı tebessümle karşılayan Bakan Eroğlu, 'hemşerimmiş' diyerek işçinin omzuna dokundu.
'KAMERUN'UN SU SORUNU VAR'
Kamerun'la ticaret yaptığını anlatan servisin sahibi Murat Çıracıoğlu, Bakan Eroğlu'na Kamerun'dan mesaj getirdiğini söyledi. Kamerun'daki belediyelerin su sorunu olduğunu belirten Çıracıoğlu, Kamerun'da herkesin Kıbrıs'a su götüren projeyi hayranlıkla takip ettiğini anlattı. Kamerunlu yetkililerin konuyu Türkiye Cumhuriyeti elçiliğine, elçiliktekilerin de Afyonkarahisar'dan geldiğini öğrenince kendisine anlattığını kaydeden Çıracıoğlu, Bakan Eroğlu'dan Kamerun'un su sorunlarının çözümü için destek mesajı iletti.
'KAMERUN'DAKİ O İŞ KOLAY'
Türkiye'nin istikrarının Türkiye kadar Afrika ve Ortadoğu için de önemli olduğunu söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Kamerun'un su sıkıntısını çözmenin zor olmadığını anlattı. Bakanlığın sorunlu pek çok bölgede çalışma yaptığını kaydeden Eroğlu, "Dünya bizden istikrar bekliyor. Kamerun'daki akrabalarda su sıkıntısı var. Türkiye o kadar güçlü ki biz şu ana kadar Afrika'da 1 milyon 600 bin kişiye su götürdük. Kardeşim Kamerun'daki o iş de kolay" dedi.
'BÜYÜK PROJELER DEVAMLILIK İSTER'
Koalisyon dönemlerinde oluşan hükümetlerin kısa sürede devrildiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Geçmişte olduğu gibi koalisyon dönemleri olsa 15 ay veya 17 ayda bir yeni bir bakan gelip de bakanlık koltuğuna otursa; inanın 17 ayda, bakanlıkta hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğrenemez. Büyük projeler devamlılık, kararlılık ve süreklilik ister. Geçici olarak ne zaman kalkacağı belli olmayan bir bakan büyük hedeflere imza atamaz. Koalisyonlarda daima ülke geri gitmiştir."
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından seçim çalışmaları kapsamında Dinar İlçesi'ne bağlı beldelerde vatandaşlarla bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI