Besni Ziraat Odası Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
4 adayın yarıştığı seçimlerde Başkanlığı İsmail Sümer ve ekibi kazandı. 101 delegeden 99’unun oy kullandığı seçimde İsmail Sümer 37 oy alarak seçimi kazanırken, Fahri Tuna 25 oy, Muhittin Sertpolat 24 oy, Aydın Doğan ise 13 oy aldı.
Besni Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongrede bir konuşma yapan Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, “1999’un birinci ayında biz Ziraat Odası Başkanlığına başladık. O zaman Hasan Hüseyin Türkoğlu Kaymakamımız Besni’nin tarımsal potansiyelini gördü ve Besni çiftçisiyle burada ilgilenecek, işlerinde yardımcı olacak bir ziraat odasının eksikliğini hissettiği için o dönem ki ilçe tarım müdürümüzle beraber Besni’de ziraat odasının kurulması yönünde bir çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalarda 21 arkadaşımız kurucu üye olarak bu göreve başladı. O dönemde biz bu görevi aldığımız zaman ziraat odasında oturulacak bir sandalye dahi yoktu. Çiftçinin bir sorunu olduğu zaman ya Adıyaman Ziraat Odası’na gidecek, orada da bir tanıdık ancak aracı olacak, çünkü ziraat odasını bilmiyor. Besni çiftçisi sahipsiz bir şekilde o dönemde bu sorunları yaşamaktaydı. Hiçbir zaman için İsmail Sümer burada tek başına hareket etmedi, tek başına karar almadı. Bunu yönetimiyle, meclisiyle siz değerli çiftçilerimizin desteğiyle en üst makamlara kadar bu sorunları taşıdık. Tarımsal sulamayla ilgili tabii ki sorunlarımız büyük. Bunu şuan ki Sayın Cumhurbaşkanımıza, şuan ki Sayın Başbakanımıza, Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı ve diğer Ziraat Odası Başkanlıklarıyla koordineli bir şekilde çalışarak en yetkili yerlere bu sorunlarımızı taşıdık. Tabi ki Türkiye’nin bir gerçeği, bu sorun sadece Besni’de yaşanan bir sorun değil. Tarımsal sulamada Türkiye genelinde yaşanan bir sıkıntı mevcut. Özellikle 2002 yılından sonra çiftçilerimizde bu sıkıntılar yaşandı. Enerji desteği ile ilgili o dönemde verilen destekleme o dönemde yaşanan olaylarla çiftçilerin üzerine fatura edildi. Tabi ki bunu her fırsatta, önceki Sayın Başbakanın Adıyaman ziyaretinde de Adıyaman Ziraat Odası Başkanımız ve Adıyaman Ticaret Odası Başkanımızla beraber Başbakanımıza faturaların aylık olarak geldiğini ve çiftçimize sıkıntı yarattığını ilettik. Tabi ki biz bu işin şovunda da değiliz. Vicdanen rahat ettikten sonra, en önemli yerlere sorunları ilettikten sonra biz vicdanen rahat etmeliyiz. Sayın Başbakanımıza şunu arz ettik. Şuan sulamayla ilgili projelerimizin ihaleleri yapıldı, inşaatı devam etmekte. Bu inşaatı devam eden sulama projelerimiz hayata geçinceye kadar çiftçilerimize yüzde 40 ve yüzde 50 oranında çiftçilerimize destek verilsin ve çiftçimiz üretimine devam etsin. Bu sadece Besni çiftçisinin kaybı değil. Besni tarımında üretilecek ürünlerimizi biz dışarıdan getirmek zorunda kalıyoruz.
Enerji maliyeti yüksekliğinden dolayı şuan 650 tane abonemizin en az 70 abonesi kendi imkanlarıyla kapatmış. Bugün kuruluş maliyetleri 500 bin liranın altında olmayan tesislerimiz mağdur durumda. Bu milli servettir ve biz bunun bilincinde olarak devamlı takipçisi olarak yetkili yerlere ilettik. Tabi ki Ziraat Odamıza aldığımız araçlar çiftçimizin desteği ile alınıyor. Çiftçimizin acılı ve mutlu gününde tabi ki yanında olacağız. Şuan 9 ziraat mühendisi arkadaşımız beş çiftçimize danışmanlık hizmeti vermekte. Burada projeler noktasında, sorunların takibi noktasında biz vicdanen rahatız. Sizler destek verip seçtikten sonra 21 arkadaşımızda ortak söz sahibi ve 21 arkadaşımızı seçen sizler söz sahibi olmuş olacaktır ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Orası hiçbir zaman hiç kimsenin kendi tekelinde şahsi işlerinde olmamıştır. Seçimini hayırlı olmasını diliyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 101 delegeden 99’unun oy kullandığı seçimde İsmail Sümer 37 oy alarak seçimden zaferle çıktı.
Genel kurula Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AK Parti il genel meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.