Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()- CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Muharrem ayının kurtuluş ayı olduğunu belirterek, "Allah bu milleti Yezitten kurtarsın. Muharrem ayı yüzü suyu hürmetine Allah bu milleti başımızdaki beladan kurtarsın. Allah bu millete yardım etsin. Allah CHP’li adaylara güç kuvvet versin" dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım’da halkın istemediği bir seçimin yapılacağını söyledi. Ayan, erken seçim sürecinde olağanüstü günlerden geçildiğini kaydederek şöyle dedi:
"7 Haziran seçimlerinden sonra başımızdaki, saraydaki Tayyip Erdoğan’ın istediği doğrultuda ortalık kan gölü, insanlarımız, gençlerimiz öldürülüyor, Doğu, Güneydoğu’da askerimiz katlediliyor. Ekonomi tavan yapmış, milli gelirle insanları kandırmaya çalışan, milli gelirin 10 bin dolardan 8 bin dolara düştüğü, yokluğun yoksulluğun ve çaresizliğin artığı bir dönemde erken seçime gidiyoruz. Bu seçim ekonomiyi sıkıntıya soktu, halkı, siyasi partileri sıkıntıya soktu ve dünyada bize itibar kaybettirdi. Hedef yeniden bir parlamento değil. Hedef, Sayın Tayyip Erdoğan’ın başkan olması için 400 milletvekilini dizayn etmektir."
Türkiye'de bombaların peş peşe patladığını ifade eden Ayan, AK Parti yönetiminin de insanları aptal yerine koyduğunu öne sürdü. Ayan, Türkiye'yi bu hale getiren AK Parti ve Başbakan'ın, bugünkü hükümet için ‘AKP iktidarın hükümeti değildir’ diyecek kadar insanları aptal yerine koyduğunu söyledi. Ayan, kendisini 'Başkan' ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin Anayasal anlamda da güvence istemediğini ileri sürdü. CHP İl Başkanı Ayan, Muharrem ayına girildiğini hatırlatırken, "Bu ay İslam aleminin ortak günüdür. Bu ayda Hz. Adem, Allah tarafından bağışlanmış, Nuh’un gemisi tufandan, Musa ve kavimi Firavunun zulmünden Allah tarafından kurtulmuştur. Bu ayda Eyüp Peygamber hastalığından kurtulmuş, Yunus Peygamber balığın karnından çıkmış ve İbrahim Peygamber Nemrut’un ateşinden kurtulmuştur. Bu ayda Allah bu milleti Yezitten kurtarsın. Muharrem ayı yüzü suyu hürmetine Allah bu milleti başımızdaki beladan kurtarsın. Allah bu millete yardım etsin. Allah Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partililer’e, adaylarına güç kuvvet versin. Bu ayın bitimi ertesi inşallah sandık başına gideceğiz. Ve büyük Allah 11’inci, müjdeyi de bu halka verir inşallah. Başımızdaki beladan kurtuluruz. Seçimler adaylarımıza, Kayserimiz’e, Türkiyemiz’e, dünyaya hayırlı olsun" dedi. Ayan’ın sözlerine partililerde "Amin” diyerek karşılık verdi.

FOTOĞRAFLI