Gülseli KENARLI -  İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, () TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, “Maalesef yönetim kurulum bu toplantıda tam kadro olarak aramızda değil. Yönetim Kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

 
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD üyeleri katıldı. Programda konuşan Cansen Başaran Symes, “Bir üzüntü paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Maalesef yönetim kurulum bu toplantıda tam kadro olarak aramızda değil. Yönetim Kurulu üyemiZ Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklamayı dün kamuoyuyla paylaştık. Değerli üyelerimiz TÜSİAD yönetim kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailesine çalışma arkadaşlarına, bir kez de burada, sizlerin huzurunda geçmiş olsun demek istiyorum. Gerçekten eksikliğini bugün bu salonda hissediyoruz" dedi.

“BUNUNDA ACISINI ŞU ANDA HEP BİRLİKTE HİSSEDİYORUZ"
Symes, “Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda, terörün ve şiddetin olmadığı, toplumumuzun, kaygılarının artmadığı bir ortamda, küresel ekonomideki gelişmelerin, Türkiye'nin giderek kırgınlaşan ekonomisini fazlasıyla etkileyebilecek korkusunun taşımadan ve terörün ve şiddettin, hiçbir şekilde olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Terör ve şiddetten hakikaten içimize kan ağlatıyor. Maalesef öyle bir Türkiye'de değiliz şu anda. Bununda acısını şu anda hep birlikte hissediyoruz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)