Taylan YILDIRIM/İZMİR () - ŞIRNAK Uludere'de, askerlerin yol güvenliği aldığı sırada yola döşenen mayının patlaması ve hemen ardından da PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Er Abdülkadir Pektaş, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerin annesi Maile Pektaş, cenaze törenine katılan AB Bakanı Volkan Bozkır'a, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor" dedi. Abla Gurbet Pektaş ise, başını göğsüne yasladığı Bakana Bozkır'a, “Ne olur bu ateşi durdurun artık" dedi.
Aslen Diyarbakırlı olan ancak ailesiyle İzmir'de oturan 21 yaşındaki Abdülkadir Pektaş, terhisine 10 gün kala, askerlerin yol güvenliğini sağlamaya çalıştığı sırada mayının patlaması ve ardından PKK'lı terörislerin ateş açmasıyla şehit oldu. Şehit asker için bugün İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Hatay Asker Hastanesi'nden alınan Aldülkadir Pektaş'ın cenazesi, öğlende, askeri törenin düzenlendiği Bostanlı Beşikcioğlu Camisi'ne getirildi.
TERÖRÜN BİTMESİ ORTAK ÇAĞRILARI OLDU
Şehit askerin babası Celal Pektaş, annesi Maile Pektaş ile kardeşleri Uğur Pektaş, Hakan Pektaş, Orhan Pektaş ile Gurbet Pektaş'ı, AB Bakanı Volkan Bozkır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yüksek askeri şuraya katılan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in yanı sıra AK Parti ve CHP milletvekilleriyle, askerler yalnız bırakmadı.
AB Bakanı Volkan Bozkır'ın aileye taziyelerini sunduğu sırada şehit askerin annesinden ve ablasından, teröre karşı mesajlar geldi. Anne Maile Pektaş, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor" dedi.
Şehit askerin bir yakınının, "Onu havaya ata ata, askere gönderdik" dediği Bakan Volkan Bozkır'ın göğsüne başını dayayan abla Gurbet Pektaş ise gözyaşı döktü. Bakan gelmeden önce kameralara, "Başbakan duy sesimi bu terör bitsin. Başka askerler ölmesin. Kardeşimin kanı yerde kalmasın. Silahını verin ben de kardeşimin şehit olduğu yerde çatışayım. Bunların kökünü kazıyayım. Ben de askerlerin ablasıyım" diyen acılı abla Gurbet Pektaş, AB Bakanı Volkan Bozkır'a da, “Ne olur bu ateşi durdurun artık" dedi.
ŞEHİT ASKERE KARDEŞİNDEN ASKER SELAMI
Cenaze töreni sırasında, ağabeyleri de kardeşlerinin tabutuna kapanıp ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin bir süre omuzlarında taşıdığı şehit askerin tabutu, daha sonra top arabasına konuldu. Yakınlarının ağıtları arasında top aracında taşınan Abdülkadir Pektaş'ın cenazesi, şehitliğe götürülmek üzere cenaze aracına alındı. Cenaze aracı geçerken şehit askerin annesi el salladı, biri kardeşi de onu asker selamıyla uğurladı. Şehit asker Abdülkadir Pektaş'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI