Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Kemal Nakipoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında “ Bu mücadele için kendi adıma marş marş talimatı veriyorum” dedi.
Kayseri Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanlarından Kemal Nakipoğlu, 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olduğunu açıkladı.
Basın toplantısında konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Kemal Nakipoğlu “ Kayseri sağın güçlü olduğu bir yerdir. Şimdi bana nereye gitsem aynı sözü söylüyorlar; ‘Kemal Nakipoğlu soyu sopu belli olan bir adam ama bir de CHP’li olmazsa’ diyorlar. Bende o esnada üzerine bastırıyorum ve asıl özelliğim o diyorum. Herkes sağcı olabilir ve herkes güce doğru eğilebilir. Asıl olan ona karşı direnebilmektir. Ben Nakipoğlu soyadı ile bunu başarmış bir arkadaşınızım” dedi.
Kavgacı yada gürültücü biri olmadığını belirten Nakipoğlu “ Kavgacı yada gürültücü değilim. Çünkü bunlar savunduğunuz fikri örtüyor. Asıl bunu insanların gönlüne ve fikrine sokabilmektir. İl başkanlığım sırasında sadece sol sendikaların kongresine gitmedim. Metal -İş’in bir kongresi vardı ve o zaman da MHP iktidardaydı. O kadar ağır eleştiri getirdim ki seni döverler dediler bende döverlerse dövsünler dedim. Ama en büyük alkışı da biz aldık. Doğru söylenecekse her yerde söylemeliyiz. Hiç kimse sağcı yada MHP, CHP’li doğmuyor” diye konuştu.
‘Destek verin düzeni yıkalım’ diye konuşan Nakipoğlu “ Türkiye’yi kurmuş bir partinin yüzde 40’ları görmüş bir partinin çoğunu erittiler. Nasıl yaptılar bunu çocuklarımızı elimizden aldılar. Onların zihniyetini değiştirip dönüştürdüler. Ciddi bir mücadele ile kazandılar. Şimdi kızmayalım onlar mücadele ederken biz biraz rehavete kapıldık. O zaman zamanı gelmiştir ve ben bu yaşta yola çıkıyorsam kılıcımı kuşanıyorsam sizler ve gençler sizde destek verinde bu düzeni yıkalım. Çünkü bu zihniyet Türkiye’yi 900 milyar lira borçlandırdı. Bu zihniyet kadınları evine kapatmaya kadar götürdü. Hatta öldürülmelerine neden oldu. Buradan koparıp almak zorundayız. Bu mücadele için kendi adıma bir marş marş talimatı veriyorum” şeklinde konuştu.
Nakipoğlu son olarak “ Siz değerli partililerimin de burada aday olan herkese en azından moral desteğinizi esirgemeyin. Cumhuriyet Halk Partisinden aday olacağım, aday adayı olacağım, il ve ilçe başkanı olacağım diyebilen herkesin anlından öpüyorum. Çok zor bir iş biz uzun yıllar yaşadık bunu ve tüm işlerinize engel olunuyor. Benim bir okulum var ve okul Atatürkçü ve Türkiye Cumhuriyeti temellerinde öğrenci yetiştiriyor. Ben 81 yılından beri kurduğum bu kreşte 20 binden fazla öğrenci büyüttüm. Allah şükür ki her birinin kafasının içine Atatürk ve dinimizi yerleştirdik. Ben sizlerin de müsaadesiyle ve sizlerin desteği ile Cumhuriyet Halk Partisini parlamentoda temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.