Modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen törenle kutlandı.
“Sağlık Haftası” olarak da kutlanan ve ÇÜ Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Tabipler Odası yönetiminin de katılımı ile gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel Yaptı.
PROF. TÜKEL; “HEKİMLERE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUM”
14 Mart’ın modern tıp eğitiminin başladığı gün olup, bu önemli günün Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Prof. Dr. Tükel, tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı. Prof. Dr. Tükel,“Hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bu vesile ile kınıyorum. ‘Kadın Hekim Haftası’ olarak öne çıkarmaya çalıştığımız bu haftayı önemsiyorum” dedi.
DEKAN PROF. DR. ÖZCENGİZ: “14 MART KADIN HEKİMLER HAFTASI OLSUN”
ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise 14 Mart Tıp Bayramı haftasının “Kadın Hekimler Haftası ve Ay’ı” olması önerisinde bulundu.
AKADEMİK QUARTET HEKİMLER İÇİN SAHNE ALDI
Tören akademik Quartet grubunun müzik dinletisi ile devam ederken, Tıp Fakülteleri arası satranç turnuvasında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Törenin sonunda Hipokrat Fuayesi’nde yer alan ve Vahap Keskin tarafından hazırlanan “Fırçanın İzleri” adlı resim sergisi gezildi.