AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Toplum Yararına Çalışma (TYÇ) programlarının etkin bir şekilde kullanılmasıyla Yozgat’ta hem istihdamın artacağını hem de çevre temizliği ve ağaçlandırma gibi çalışmaların daha hızlı yapılacağını söyledi.
AK Parti iktidarı ile birlikte TYÇ programlarının oluşturulduğunu ve binlerce insanın bu sayede geçici de olsa bir iş bulma imkanına kavuştuğunu belirten AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu, “Biz her fırsatta Toplum Yararına Çalışmanın etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini ve bu noktada da Yozgat İş-Kur İl Müdürlüğümüze büyük işler düştüğünü ifade ediyoruz. Özellikle Yozgat’taki boş tepelerin ağaçlandırılmasında TYÇ’nin etkin olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince Yozgat’a, toplum yararına çalışma programı kapsamında bin 500 kişilik kontenjan ayrılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunar daha güzel projelere imza atmalarını temenni ederim” dedi.
Yozgat’ın tarım arazisi dışında alan dağ ve tepelerin boş olduğu dile getiren Kahramanoğlu, “Boş alanların biran önce yeşillendirilmesi için çalışma yapılmalıdır. Bu konuda özellikle dernekler, vakıflar, odalar, bütün okullar buna önem vermeli. Her oda, dernekler, vakıflar, okullarımız hatıra ormanı oluşturmuş olsa, dağ ve tepelerimiz yeşile bürünecektir” ifadelerini kullandı.