Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümü nedeniyle Çarşamba Adapark Suni Çim Saha'da tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı İsmail Yılmaz, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, mülki ve idari amirler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Kaymakam Caner Yıldız'ın makamında bayram tebriklerini kabulü ile başlayan etkinlikler daha sonra Adapark Suni Çim Saha'da devam etti. Kaymakam Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tören alanında bulunan öğrenciler ve halkın bayramını tebrik etmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Programda konuşan Kaymakam Yıldız, "Tarih boyunca tam hakim olarak kurulup yaşatıldığı, son bağımsız Türk devletinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebetliğe uzanan zincirinde bir yılı daha geride bırakmanın onur ve sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyet ilanının 93. yılı hepimize kutlu olsun" dedi. 

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ile ilgili şiir ve mektup okundu. Okunan şiir ve mektupların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde resim, şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunduğu tören halk oyunları, türkü dinletisi, tören geçişi ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesiyle son buldu. - Samsun Haber