Tokat’ta 18 Mart günü sabah namazında Ali Paşa Camisi’ni dolduran vatandaşlar şehitlerin ruhu için dua ederken, cami çıkışında Çanakkale menüsü ikram edildi.
81 ilde olduğu gibi Tokat’ta da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açıldı. Ali Paşa Camisi’ni dolduran Tokatlılar sabah namazından sonra Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler getirerek şehitlerin ruhlarını şad etti. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Sarıtaş, namaz sonrasında cemaete yapmış olduğu konuşmasında Çanakkale harbinin Allah ile savaşanlar ile Allah için savaşanlar arasında geçen bir harp olduğunu söyledi.
“ASKER TAYINI”
Namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de savaşan askerlerin yemeği olan ’asker tayını’ ikram edildi. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile birlikte vatandaşa şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram etti. Vali Can, Tokat halkının bu anlamlı günde 7’den 70’e camiye gelerek şehitlerine dua ederek ecdadına ne kadar hürmet göstermiş olduğunu ispatlamış olduğunu söyledi. Başkan Eroğlu, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Allah onlardan razı olsun. Bugün bizler şehitlerimizin sayesinde barışla, huzurla, sükunetle yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışma da son derece anlamlı” dedi.