SAMSUN (AA) - Kavak'ta, Kavak ve Asarcık ilçelerinin tarımsal kalkınmasının ele alındığı toplantı yapıldı.

Samsun Tarım Maratonu Planı kapsamında Kavak Atatürk Parkı'ndaki kafeteryada düzenlenen toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, köylerde meydana gelen göçün önüne geçebilmek için köyün tarımsal yönden geliştirilmesi, kalkındırılması gerektiğini söyledi.

Köylerin göç verdiğini ifade eden Yılmaz, "Pek çok köyümüze gece yüksekten baktığımızda evlerin yüzde 10'unda ışık göremiyoruz. Bu da bizlere köyün göç verdiğini gösteriyor. Bunun için 3 yıllık bir zaman ayıralım. Köylerimizin kalkınması için neler yapabiliriz. Bunu değerlendirelim. Önerilerinizle Büyükşehir Belediyesi olarak biz ilgilenelim. Bize yetki veriniz. 3 yıl sonra 13 Haziran 2018'de toplantı yapalım. Ne yapabilirsek Kavak, Asarcık'ta tarım daha çok kazanır, bunları sizlerden dinlemek istiyoruz. Biz hazırlayacağımız projelerle kalıcı çözümler ve refah dönemi hazırlamak istiyoruz" dedi.

Daha sonra toplantıya katılanlar sırası tarımsal kalkınmadaki görüş ve önerilerini anlattı.