GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” projesine katılan Beşiktaş ve milli takımın eski golcüsü Ali Gültiken'le Kayserisporlu Zeki Yavru, öğrencilere tecrübelerini anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği, “Tecrübe Konuşuyor” projesinde  etkinliğin moderatörlüğünü spor programı sunucu Ersin Düzen yaptı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu’ndan gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ali Gültiken, “Şimdiki sağlık hizmetleri bizim dönemimizde olsaydı, biraz daha futbol oynardım, erken bırakmak zorunda kalmazdım” dedi. Sağlık imkanlarının ileri seviyede olduğunu kaydeden Ali Gültiken, şöyle devam etti:
"Bir Galatasaray maçında sakatlandım. Ön çapraz bağlarım koptu. Tedavi, önce 4 ay, daha sonra bir 6 ay daha sürdü. Uzun süre top oynamadığınız için de fiziki anlamda geriye gidiyorsunuz. Bugünkü teknikler olsaydı, sahalara  5-6 ay içinde geri dönebilirdim. O dönemin şartları daha zordu. Şimdiki tedavi yöntemleri olsaydı futbol oynama şansım, daha da uzun olurdu."
"AĞIZ, DUDAK OKUYAN SİSTEM YOKTU"
Hakem kararları ve hakemle futbolcu iletişimi konusunda da değerlendirmeler de bulunan Ali Gültiken, şunları söyledi:
"Hakem kararları dünyanın her yerinde her dönem tartışılıyor. Bizim dönemimizle bugünün farkı, televizyonun, internetin aktif hale gelmesi. Kararların tekrar tekrar izlenmesi. Bu da hakemleri baskı altına alıyor. En ufak söz bile büyük olaylara sebep oluyor. Bizim dönemimiz de bu iş daha doğal mecrasında yürüyordu. Hakemler üzerinde bu kadar baskı yoktu. Hakemin ağzını okuyan sistem yoktu. Hakemle o dönem futbolcular sert konuşuyordu ama bu da sarsan bir durum değildi. Gelinen noktada durum artık farklı. Ama burada belirtmek isterim ki önemli olan küçük takımların da bu rekabetin içinde yer almasıdır. Bu nedenle kararlarda dikkatli olunmalıdır."
"KENDİMİ İSPATLAMAK İÇİN GELDİM”
Zeki Yavru ise Kayserispor’u kendini ispat edeceği bir takım olduğu için tercih ettiğini dile getirdi. Zeki Yavru, bu onhmuda şunları söyledi:
"Kendimi daha iyi göstereceğim yere gitmek istedim. Kayseri’de mutluyum. Futbol oynadıkça kendimi geliştiriyorum, kendimi ispatlamak, oynamak için buraya geldim. İnşallah sezon bittiğinde hedefimiz yukarılar olacak."
"BİR DAHA HAKEMLERLE AGRESİF DİYALOGA GİRMEYECEĞİM"
Hakemlerle diyalog konusuna da değinen Zeki Yavru, bir karar alarak bir daha hangi hakem olursa olsun agresif bir diyalog içerisinde olmayacağını kaydetti. Zeki Yavru, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hakemlerle iletişim konusunda bazları ile sıkıntı yaşıyoruz. Hakem hatalarından çok canımız yandı. Biz de pozisyonların sıcaklığı ile agresif olabiliyoruz. Onların bize olan tarzlar bizi de etkiliyor. Hata olabilir, bizlerde hata yapıyoruz. Bu yıl da hatalar ön plana çıktı. Örneğin Cüneyt Çakır var, dünya çapında maçlar yönetiyor. Bizim de bazen onlara saygısızlık yaptığımı düşünüyorum. Ama kendice bir karar aldım ve bu saatten sonra kim olursa olsun agresif şekilde hakemlerle bir daha diyaloga girmeme kararı aldım."

FOTOĞRAFLI