KOCAELİ, () - KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde Türk doktor eşiyle birlikte yaşayan Madagaskarlı doktor 49 yaşındaki Voang Erker, belediyenin açtığı kursa katılarak iğne oyası yapmayı öğreniyor.
Kandıra'da görev yapan çocuk doktoru Doğu Erker ile evli olan Voang Erker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na katılarak iğne oyası yapmayı öğrenmeye başladı. Madagaskarlı olan Voang Erker, Fransa'da tıp eğitimi alırken tanıştığı Doğu Erker ile mezun olduktan sonra evlenirken, eşiyle birlikte Türkiye'ye geldi. 21 yıldır Doğu Erker ile evli olan, burada doktorluk yapmayan Voang Erker sergilerde gördüğü iğne oyalarını görünce kendisi de kursa katılarak oya yapmaya başladı. Kandıra'yı çok sevdiğini ifade eden Voang Erker, kadınlarla el işleri yapmayı ve sohbet etmeyi çok sevdiğini söyledi.
Voang Erker el işini çok sevdiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl sergiye geldiğimde orada gördüklerimden etkilenip, 'bu işi ben de yapabilirim' dedim. Hocam çok destek oluyor. Madagaskar'dan evlenerek geldim, Türk kültürünü çok sevdim. Buralar cennet gibi" dedi.

FOTOĞRAFLI