Antalya’nın Manavgat ilçesinde Otium Otelleri Çevre Danışmanı Ayel Çevre Danışmanlık Genel Koordinatörü Ertunç Demir, personele çevre eğitimi verdi.
Otelin tüm birimlerinden yaklaşık 80 kişinin katıldığı eğitimde Ayel Çevre Danışmanlık Genel Koordinatörü Ertunç Demir, doğal kaynakların korunması ile ilgili bilgiler verdi. Demir, elektrik tasarrufu, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, su tasarrufu ve yakıt tasarrufunun önemini vurgulayarak, ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanarak, hem ekonomiye hem de doğal kaynakları koruma açısından önemine dikkat çekti.
Camın geri dönüşümüne de değinen Ertunç Demir, bir ton camin geri dönüşümü ile enerji tüketiminde yüzde 25, hava kirliliğinde yüzde 20, maden atığı azalmasında yüzde 80 ve su tüketiminde yüzde 50 azalma yaşanabileceğini söyledi. Demir tehlikeli atıklar konusunda ise, "Tehlikeli atıklarımız muhakkak otelimizde belirlenen tehlikeli atık deposunda toplanması gerekiyor. Toplanan bu atıklar, en geç altı ay içerisinde lisanslı araçlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının lisans vermiş olduğu bertaraf tesislerine gönderilmelidir" dedi.