Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da 1995 yılında Net Holding'e tarafından yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Gökova Körfezi manzaralı 21 bin 408 metrekare alana sahip Sakartepe Tesisleri, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı. Körfezi kuş bakışı gören tepedeki tesisler 10 yıllığına kiraya verilecek. Tesisin 2 yıllık kira bedeli ise KDV hariç 210 bin lira olarak belirlendi.
Gökova Orman İşletme Şefliği sınırları içinde kalan 21 bin 408 metrekarelik Sakartepe Tesisleri içinde 200 kişilik lokanta, 80 kişilik kır kahvesi, 30 ünitelik kamping tesisleri, alışveriş merkezi ve akaryakıt istasyonunu bulunuyor. Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek tesisler, 10 yıllığına kiraya verilecek. Kira bedeli KDV hariç yıllık 210 bin lira olarak belirlenirken, geçici teminat 31 bin 500 lira oldu. Kira bedelinin diğer yıllar için ise enflasyona göre belirleneceği şartnamede belirtildi. 10 Eylül 2015 tarihinde yapılacak ihaleye gireceklerin turistik ve benzeri amaçlı faaliyetler (restoran, kafeterya, büfe işletmeciliği) yapabileceğine dair Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm İl Müdürlükleri veya ilgili meslek odalarından alacağı sicil kaydı şartı aranıyor.
Dönemin Muğla Valisi Lale Aytaman tarafından 1995 yılında açılışı yapılan Sakartepe Tesisleri'ni yap-işlet-devret modeliyle alan Net Holding 15 yıl çalıştırdı.Firma tesislerin zarar etmesi üzerine İl Özel İdaresi'ne devretti. Akaryakıt istasyonunu ise Denizlili Pekdemir firması kiraladı. Şirket, Sakartepe Geçidi'nin duble yol yapılmasının ardından tesisi kapattı. Uzun süre atıl duran Sakartepe Tesisleri'ni Öz Hilal Grubu 10 yıllığına kiraladı. 'Tepe Park' adıyla tekrar faaliyete geçen tesisler yaklaşık 500 bin lira harcanarak 17 Haziran 2013 yılında kalabalık bir tören ile hizmete açıldı. Tesisin sadece Muğla istikametinden gelen araçlara hizmet verecek olması nedeniyle Öz Hilal Grubu da 10 yıllığına kiraladıkları tesisleri terketmek zorunda kaldı.

FOTOĞRAFLI