Tosya Gençlikspor, 2016 sezonunun startını verdi.
Tosya İzzet Aksular Şehir stadında Tosya Gençlik Spor başkanı Yavuz Evin ve yönetiminin tam kadro bulunduğu sezonun ilk antrenman Teknik direktör Erol Güccük nezaretinde stard verildi. Çoğunluğu Tosyalı olan futbolcuların ilk antrenman olmasına rağmen takıma yeni transfer edilen arkadaşları ile uyumlu ve samimi çalışmaları teknik ekibi ve yönetimi oldukça memnun etti.
Başkan Yavuz Evin gazetecilere yaptığı açıklamada’’ Bu sezon Kastamonu 2.Amatör ligde 7 takımın mücadele edeceği ve maçlarının 4-5 Nisan tarihleri arasında başlayacağını ve sezon sonunda şampiyon olarak 1.Amatör lige çıkacağız" dedi.
Futbol şube sorumlusu Orhan Sarı rakiplerini değerlendirdiği konuşmasında, "Bu sezon Tosya 2 ayrı takımla mücadele edecek Tosya Gençlik spor takımı olarak tüm rakiplerini yenerek sezon sonunda şampiyon olmayı hedefliyoruz. Hanönü spor, Abana Gençlerbirliği Spor, Cide Spor, Pınarbaşı spor, Küre Bakır Belediye spor ve Tosya Spor ile mücadele edeceğiz. Güçlü bir kadromuz var takım olarak Tosya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Futbolculardan Fatih Natur "Çok güçlü bir kadromuz var başkanımız ve yönetime bize bu imkanları sağladıkları için çok teşekkür ederiz, hocamız Erol Güccük önderliğinde ben ve arkadaşlarım ellerimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele vereceğiz tek düşüncemiz şampiyonluk inanıyoruz ki bu yeni oluşum halkımızın da vereceği destek ile sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktır" dedi.
Tek idmanla başlayan ilk çalışma yönetimin ikram ettiği baklava ziyafetinden sonra sona erdi.