Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi ICSD Başkanı Valery Rukhledev, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için Samsun’a geldi. Rukhledev, oyunların hazırlık sürecinden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Türkiye çok güçlü bir ülke" dedi.

Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Valery Rukhledev, Samsun’un tarihin en büyük katılımlı Deaflympics’i olmasını beklediğini belirtirken, çalışmalardan son derece memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin her anlamda çok büyük bir güce sahip olduğunu ve Deaflympics hazırlıklarında, organizasyona maddi ve manevi tüm desteğin sağlandığını söyleyen 69 yaşındaki spor yöneticisi, “Oyunların hazırlık sürecinde de net bir şekilde gördük ki, Türkiye çok güçlü bir ülke. Samsun’daki hazırlıklar ve tesisleşme süreci çok hızlı bir şekilde tamamlandı. Aslında hazırlıkların bu kadar hızlı tamamlanmasına biraz şaşırdığımızı bile söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Samsun’da yaşanan canlılık, dünyaya yayıldı”

Samsun’un bir spor şehri olduğunun altını çizen Valery Rukhledev, Türkiye’nin ve şehrin oyunlar vasıtasıyla yarattığı etkileşim hakkında şunları söyledi:

“Tüm dünyadan Türkiye’ye ve oyunların hazırlık sürecindeki çalışmalara dair çok iyi bir izlenim var. Samsun, oyunların öncesinde daha sessiz ve sakin bir şehirdi. Ama Deaflympics ile birlikte şehirde başlayan hareketlilik ve canlılık, kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.”

"Samsun, oyunlardan sonra da hatırlanacak"

Hazırlık sürecindeki çalışmalardan ve organizasyonun kalitesinden sıkça bahseden Rukhledev, Deaflympics’ten sonrasına dair beklentilerini şöyle açıkladı: “Oyunlardan sonra Samsun ve Türk kültürünün dünyaya yayılmasını, akabinde tüm dünyadan insanların Samsun’a ve Türkiye’ye gelmesini isteriz. Hem Samsun’un Deaflympics tarihine geçmesini hem de Samsun kültürünün oyunlardan sonra da hatırlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Tarihin en büyük katılımlı Deaflympics’i olacak Samsun 2017, 18 Temmuz’daki açılış töreniyle başlayacak ve 30 Temmuz’a kadar devam edecek.