DENİZLİ Ticaret Odası'nın koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Denizli Genç Girişimciler Kurulu, girişimcilerin önünü açmak için 'Hayal Akademisi' kuracak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen, projenin öncüsü olduklarını, başarılı olması halinde diğer illerde de uygulanacağını söyledi.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Pamukkale Üniversitesi Teknokent'te Melek Yatırımcı Atölyesi etkinliği düzenledi. Etkinliğe Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy, PAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen ve icra komitesi üyeleri, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar ile çok sayıda davetli katıldı. Denizli Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen, Türkiye'de girişimci ve melek yatırımcının artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Melek yatırımcılık, melek girişimciliğin son dönemde etkili olan iki kavram olduğunu belirten Sözkesen, şöyle dedi:
"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için her sene en az 100 bin kişinin iş alanına dahil olması gerekiyor. Biz de bu tarz etkinlikler düzenleyerek Türkiye'de girişimcinin ve melek yatırımcının artması için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda G3 formunu düzenleyeceğiz. Bu forum, Türkiye'nin en büyük girişimcilik zirvesidir. Birebir genç girişimcilerin fikirlerinden yararlanılacak."
 Türkiye'nin ilk Hayal Akademisi'ni kuracaklarını belirten Sözkesen, "Ayrıca Türkiye'nin ilk hayal akademisini Denizli'de gerçekleştireceğiz. Proje başarılı olursa diğer illere de yayılacak. Denizli olarak bu projenin öncüsü olduk. Girişimcilik üzerine kısa filmler çekmeyi planlıyoruz. Çünkü girişimcilerin önündeki engellerden biri de ailelerdir. Kısa filmlerle aileleri girişimcilik yönünde etkileyip çocuklarını desteklemelerini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Etkinlikte Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal, öğrenci, genç yönetici ve girişimcilere melek yatırım alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Girişimcilerin büyük bir bölümünün daha önce şirket kurmadığı için tecrübesiz olduklarını vurgulayan Ünsal, genç girişimcilerin iş süreçleri ile ilgili basit ayrıntılar, öngöremedikleri durumlar ve yeni sektörlerle bağlantılar konularında desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI