Bursa Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Emniyet Müdürü Osman Ak’ı ziyaret etti.

Emniyet Müdürü Osman Ak’a yeni görevinde başarılar dileyen Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa basını hakkında bilgi verdi. Nuri Kolaylı, Bursa’nın köklü basın kuruluşlarına sahip olduğunu, en güçlü yerel medyanın Bursa’da görev yaptığını vurguladı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak en önemli ilkelerinin “Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü” olduğunu vurgulayan Kolaylı, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ana ilke edinerek farklı siyasi görüşte de olsalar, bütün meslektaşlarımızı kucaklıyor, sıkıntılarımızın çözümü için çalışıyoruz" dedi.

Müdür Osman Ak da, yeni atandığı Bursa’da trafik meselesi ve uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere asayişin sağlanması için yoğun çaba harcandığına dikkat çekti. Ak, “Trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak için yoğun bir çalışma başlattık. Ancak sadece bizim çabamızla çözümlenecek bir mesele değil. Bursa trafiğinin çözümüne Brüksel modeli önemli katkı sağlayacaktır. Brüksel’de ana geçişler yer altına alınarak trafik akışı sağlanmış. Bursa’da da yer altı geçişleri ile trafik sorunu bir ölçüde rahatlayabilir” diye konuştu.

Ziyarette, uyuşturucuyla mücadele ve asayiş konularındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Emniyet Müdürü Osman Ak, “Olaylara hızlı müdahale etmemizi sağlayan güven timlerini yeniden kurduk. Ardından motosikletli ekiplerin sayısını arttırmak istiyoruz. Böylece genel asayişin sağlanmasında önemli mesafe kat edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadeleye özel önem veriyorum. Bursa’da uyuşturucu kullanımı genel istatistiklerin altında. Sentetik uyuşturucu kullanımının önlenmesi konusunda yapacağımız çalışmalar var” dedi.

Emniyet Müdürü Osman Ak’ı BGC’nin hizmet verdiği Basın Kültür Sarayı’na davet eden Başkan Nuri Kolaylı, son olarak Basın Kültür Sarayı’nın Bursa’ya kazandırılması sürecini anlattı. Ziyarette Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkan yardımcısı Fuat Kars, yönetim kurulu üyeleri Hakan Işıkkent, Hüseyin Yeşilkavak, Hülya Saatçi, Caner Evyapan, Volkan Tezcan, Ali Ufuk Alıntaş ile Genel Sekreter Sinan Tunç yer aldı.