Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı 14 yaşındaki Hasan Yürekli ile 16 yaşındaki Bilal Mol, merkez ilçe Karaköprü’ye bağlı Küçükalanlı Mahallesinde biriken su göletine girdi. İki arkadaş bir süre sonra altı balçık olan gölete saplanmaları sonucu boğularak öldü. Gölette giren gençlerin elbiseleri bulan çevredeki vatandaşların araması sonucu 2 gencin cesedi sudan çıkarıldı.



Birecik ilçesinde de aynıdakikalarda serinlemek için Fırat Nehrine giren 17 yaşındaki Hakan Canpolat ile aynı yaştaki Müslüm Bozkurt adlı iki arkadaş da, iyi yüzme bilmedikleri için bir süre sonra suda gözden kayboldu. Olayı fark eden vatandaşla bot ve yatla arama yaptıkları nehirde iki arkadaşın cansız bedeni sudan çıkarıldı. Hakan Çetin ile Müslüm Canpolat'ın hafta sonucu yapılacak olan LYS sınavına girecekleri öğrenildi.


Hakan Canpolat ile Müslüm Bozkurt 17 yaşındaydılar!..

Harran ilçesinde ise dün akşam saatlerinde DSİ’ye ait sulama kanalına düşen 8 yaşındaki Ali K., cansız cesedi yakınları tarafından suda bulundu. Akşam saatlerinde de Balaban Köprüsü yakınındaki evlerinin yanında geçmekte olan DSİ’ye ait sulama kanalına düşen 6 yaşındaki Hamit Fidan akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.

Ölümleriyle yakınlarını yasa boğan 6 kişinin cesedi otopsi morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.