Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 31’incisini düzenlediği "Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali", 16-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından bu yana sürdürdüğü "Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali", bu yıl 16-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Altısı yabancı olmak üzere toplam 21 tiyatro ekibinin katılacağı festivalde 29 gösteri, 5 atölye çalışması ve 2 söyleşi gerçekleştirilecek. 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nde ünlü tiyatro oyuncuları Kemal Aydoğan, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu söyleşilerde hayranları ile buluşacak. Çocuk tiyatrosu denilince ilk akla gelen isimlerden Prof. Dr. Tülin Şahin ve Tiyatro BeReZe’den Erkan Uyanıksoy ve Elif Temuçin de söyleşiye katılacak.
Muğla, Bolu, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Van ve Denizli ile Azerbaycan, Bulgaristan , Gürcistan, Kosova, İran ve KKTC’den 21 tiyatro grubunun katılacağı festivalin kapanış oyunu yönetmenliğini Birol Tezcan’ın yaptığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği "3beş8 ve Diğer Şeyler" olacak. .
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tiyatro sanatanın hayatın kendisi olduğuna dikkat çekerken, "Orada yaşamdan kesitler aktarılıyor. Topluma verilmesi gereken mesajlar etkili bir şekilde tiyatro aracılığı ile anlatılıyor" dedi. Denizli’nin kültür ve sanatla daha yoğun buluşması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımının devam ettiğini hatırlattı.