Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Bisiklet Takımı (ESBİKE), kış mevsiminin hüküm sürdüğü şu günlerde çalışmalarına olumsuz hava şartlarına rağmen devam ediyor.
Takım antrenörü milli sporcu Gökay Konuk, çalışmalar ve yeni yıl projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Konuk, ESBİKE takımının yaz kış dinlemeden antrenmanlara devam ettiğini, bu durumun sporcuları gün geçtikçe güçlendirdiğini belirtti. Okulların açılmasından dolayı antrenörlerin zorlandığı ifade eden Konuk; “Kış mevsiminin hüküm sürdüğü şu günlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ESBİKE Bisiklet Takımı çalışmalarını kar kış çamur dinlemeden devam ediyor. Yoğun kar yağışında bile antrenmanlarını aksatmayan sporcular her geçen gün güçleniyorlar. Okulların başlamasıyla sporcuların okul ile spor arasında kalmasından dolayı, antrenörler oldukça zorlanıyor. Her ikisini de idare edebilen başarısını yükseltebiliyor ya da tam tersi sporu bırakma noktasına gelebiliyor. Burada ailenin desteği çok önemli. Düzenli ve programlı bir yaşamla minimuma indirilmiş bilgisayar kullanımı ile gençlerimize spor için vakit kazandırılabilir” sözlerine yer verdi.
“ÇOCUKLAR TEKNOLOJİDEN UZAKLAŞIP DOĞAYLA BÜTÜNLEŞMELİ”
Çocuklarını çamur içinde gördükten sonra çocuklarını spordan uzaklaştıran veliler olduğunu söyleyen Konuk, bu durumun yanlış oluğunu belirtti. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile Dağ Bisikleti Parkuru’na getirebileceklerini söyleyen Konuk; “Biz antrenörler olarak özellikle bisiklet sporunun gelişmesi için gerekirse okuldan sonra sporculara imkan oluşturarak, antrenman yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Başarımızın sırrı da burada saklı, biraz özveri gerekli. Bazen veliler geliyor ve çocuklarını ormanda çamur içinde gördükten sonra çocuklarını alıp götürüyorlar. Aslında tam tersi olmalı. Çocuklar teknolojiden uzaklaşmalı ve doğayla bütünleşmeli. Sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için buna önem vermeliyiz. İlkbahar ile birlikte geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız Dağ Bisikleti Parkurumuzda, aileler çocuklarını gönül rahatlığıyla bu alanda spor yapmasını sağlayabilir ve dilerlerse izleyebilirler. Türkiye’de ilk olan bu projemiz, havaların ısınması il birlikte başlayacak. Bisiklet sezonu açılış yarışları önümüzdeki aylarda başlıyor. Bizler, ESBİKE olarak çok sıkı çalışıyoruz. Umarız yarışmalara katılarak her yıl olduğu gibi ilimize madalya yağdırmaya devam edeceğiz. Bu yıl ayrıca önemli. Çünkü ülkemiz adına puan toplayacağız ve olimpiyat için bu yıl ki yarışlardan toplanacak puanlar oldukça önemli. Umarız hem federasyonumuzdan, hem de ilimizden yarışlara katılım ve iyi yetişmemiz hususunda destekler gelecektir. Daha iyi yerlere ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” sözlerine yer verdi.