Oltu Belediyesine ait mezbahane de kesilen hayvanların kan ve iç organlarının Oltu Çayı yatağına akıtılması hem çevre kirliği hem de sağlık problemini beraberinde getiriyor.
Oltu Çayında su olmayışı nedeniyle etrafa pis kokunun yanı sıra aşırı sinek oluştuğunu da aktaran Çiftlik Mahallesi sakinleri gün içinde çaydaki su birikintilerinde çocuklarının oynadıklarını ve hayvanlarının da bu su birikintilerinden içtiğini ifade ettiler.
Oltu Aslanpaşa Mahallesinde bulunan Belediyeye ait mezbahanenin artıklarını çaya akıtmasını bir utanç tablosu olarak değerlendiren vatandaşlar, yaşanan kirliliğin bir an önce giderilmesini istiyorlar.
Kesimler sonrası hayvan kan ve artıklarını Oltu Çayına döken Mezbahane, çay yatağındaki su birikintilerini adeta kızıla boyarken pis kokunun yanı sıra ortaya çirkin görüntüler de çıkıyor.
Yaşanan durumun bir çok hastalığa davetiye çıkardığını dile getiren mahalle sakinleri, “Mezbahanede kesilen hayvanların kan ve tüm artıkları Oltu Çayına veriliyor. Bunu bir de Belediyenin kendisi yapıyor. Mezbahanenin fosseptik çukuru olmadığından mezbahane tüm artıklarını dereye akıtıyor. Yazık günahtır. Koku ve sinekten geçilmiyor. Şuan burada her türlü hastalığa adeta davetiye çıkaran bir ortam var” şeklinde konuştular.
Mezbahanenin artıkları fosseptik çukuru yerine Oltu Çayına akıtma yoluna gitmesi tepkilere neden olurken vatandaşlar Belediye gibi halkın sağlığını yakından ilgilendiren bir kurumun duyarsızlığına tepki göstererek yetkililerin biran önce bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istediler.