Adıyaman, bu yıl sanat, siyaset, spor, iş ve birçok alanda 2014 yılının en başarılılarının ödüllendirileceği organizasyona ev sahipliği yapacak.
GAP Gazeteciler Birliği’nin organizesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 12’ncisi yapılacak olan Uluslararası GAP Oscarları ödül törenine 8 ülkeden siyaset, sanat ve basın dünyasından önemli isimlerin katılması bekleniyor. 12.GAP Oscarı yılın en başarılı siyasetçi ödülü Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya, en başarılı Belediye Başkanı ödülünün ise Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’ye verileceği belirtildi.
GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz, ödül töreninin yanı sıra katılımcılar tarafından çeşitli gezi inceleme, sosyal ve kültürel faaliyetler ve ikili görüşmelerin yapılacağını belirterek, Adıyaman’ın tanıtımı için bu organizasyonun bir fırsat olduğunu kaydetti.
Kıymaz; birçok ülkeden katılımcıların olacağı bu organizasyonun Adıyaman ve GAP bölgesi illeri için büyük önem arz ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Alanında çok başarılı kişi ve kurum temsilcilerinin katılım sağlayacağı bu organizasyona katılanlar bu program çerçevesinde Gaziantep mozaik müzesi, Kilis tarihi evleri, Şanlıurfa Balıklıgöl, Adıyaman nemrut dağı, Mardin evleri ve Hasankeyf gibi bölgemizin önemli turistik bölgelerini gezmeye çalışacaklardır, bunun için program yapıyoruz. İş dünyasından önemli kişi ve firma temsilcileri geliyor bölgenin organize sanayi ve ekonomisiyle ilgili araştırma ve işbirliği imkânları arayacaklardır. Önemli temaslarda bulunacaklardır. Kendileri 11 Nisan’da Adıyaman’a gelecek ve çeşitli televizyon programları konferanslara katılacak, Türk dünyasının sıkıntıları ve bu sıkıntıları aşmanın yolları ile ilgili bizleri bilgilendireceklerdir.”