GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından il dışında yaşayan Giresunlulara mektup gönderilerek, bayram tatili dolayısıyla bölgeye geleceklerden trafik kurallarına uymaları isteniyor.

Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de özellikle bayramlar ve tatil dönüşlerinde trafik kazalarında artış yaşandığına işaret etti. 

Müdürlük olarak bayram trafiğini göz önüne alarak kazaların önüne geçme adına Giresun'a gelecek gurbetçilere yönelik uyarı mektubu hazırladıklarını belirten Öztürk, "Bu mektupları Türkiye genelinde bulunan tüm Giresun derneklerine göndereceğiz. Dernekler vasıtasıyla da tüm Giresunlulara ulaştıracağız" dedi.

Öztürk, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayasıyla karayollarındaki trafik yoğunluğunun daha da artacağının öngörüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uzun süreli yolculuklarda saatlerce aynı pozisyonda oturmak kan dolaşımını yavaşlatacağından sürücülerde yorgunluk hissi oluşmakta, bu durum da sürüş performansını olumsuz etkilenmektedir. Meydana gelebilecek kazaların ve bayram sevincinin acıya çevrilmesi için gurbetçilerimizin memleketinize ya da tatil için bölgelere giderken mutlaka trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Uzun yola çıkamadan önce iyice dinlenilmeli, mümkünse çift şoför ile yola çıkılmalıdır. Uzun yollarda her 160 kilometre de ya da 2 saatte bir 15 dakika mola verilmeli. Hasretin acıya dönüşmeden bayram sevincini hepbirlikte yaşamak için mutlaka kurallara uyulmalı."