İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde av koruma memurları tarafından kanadından yaralı halde bulunan leylek, Osmaniye'deki rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi veteriner Bünyamin Akın tarafından ameliyata alınan leyleğin yaralı olan sağ kanadı kesildi.
Elektrik tellerine çarpması veya bilinçsiz bir avcı tarafından tüfekle vurulması sonucu yaralandığı tahmin edilen leylek, Orman ve Şu İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ndeki rehabilitasyon merkezine getirildi. Muayene sonucunda leyleğin kanadının kırık ve parçalanmış olduğunu tespit ettiklerini belirten Bünyamin Akın, kanadın düzelemeyeceği içinde kesilmesine karar verdiklerini söyledi. Akın, şunları söyledi:
"Yaklaşık bir saat süren bir operasyon sonucunda kanadı aldık. Leylek iyileştikten sonra eğer tek başına doğal hayatını sürdürebilecek durumdaysa doğaya bırakılıyor, tedavi sonuç vermediğinde ise Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderiliyor. İyileşmesi 20 gün ile bir ay kadar sürecektir. Bu tür ayağı kanadı kesilen sağlığına kavuştuktan sonra uçma yetisini kaybettiği için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilmektedir. Bu leyleğimizi de oraya teslim edeceğiz."
Rehabilitasyon merkezinin yaban hayvanlar için büyük şans olduğunu da ifade eden Akın, "Şu ana kadar yüzlerce yaralı yaban hayvanını burada tedavi ettik. Şu anda ise 4 tane daha yaralı leyleğimizin ve bir balıkçı kuşunun tedavisi sürmekte. HAYTAP ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile birlik yaralı ve ölmek üzere hayvanları hayata döndürerek yaşamlarına devam etmesine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI