Bir televizyon kanalında yayınlanan evlendirme programına kabul edilmeyen damat adayı Göktürk Sorguç programın çekildiği platonun karşısındaki yüksek gerilim hattı direğine çıktı. Yüksek gerilim hattında bir kişinin olduğunu görenler durumu polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven ile direkte bekleyen Sorguç’e yaklaştı. Aşağı inmemekte direnen adam için müzakereci polis çağrıldı. Göktürk Sorguç müzakereci polise ‘Evlendirme programındaki Hanife isimli kadına talip olduğunu ve onun için direğe çıktığını söyledi.’ Yapılan müzakereler sonucu program görevlileri ile konuşturma sözü verilen Sorguç aşağıya indi.



Evlendirme programı çalışanı "Bu arkadaş başka bir programa çıktı. Oradan bizim programa gelmek istedi. Biz de psikolojik sorunları olduğu için kabul etmedik. Biz programa istemediğimiz için direğe çıktı" dedi.

Ben daha önce Hanife’ye talip oldum. Program görevlileri bana dönmeyince başka bir evlendirme programına gittim. Bugün mecbur kaldım Hanife için yüksek gerilim hattına çıktım" diye konuştu.

Göktürk Sorguç ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

SORGUÇ DAHA ÖNCE DE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Göktürk Sorguç'un bu gişiriminin ilk olmadığı ortaya çıktı. Sorguç daha önce 700 TL borcunu ödeyemediği için, motosikletinin bağlanması ve birçok nedenle yine çatıya çıkıp intihar girişiminde bulunmuştu.