İçişleri Bakanlığından, "Sosyal medya üzerinden yapılan bazı yayınlarda, vatandaşlarımız arasında ayrımcılığa sebebiyet verecek mesajlar verilmektedir. Fesat çıkartmaya ve halkımızı ayrıştırmaya yönelik bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz." açıklaması yapıldı.
Bakanlığın yazılı açıklamasında, sosyal medya üzerinden yapılan bazı yayınlarda, vatandaşların arasında ayrımcılığa yol açabilecek mesajlar verildiği belirtildi.

Bu ve benzeri paylaşımların provokatif amaçlı ve gerçek dışı olduğu kaydedilen açıklamada, "Toplumumuzda fesat çıkartmaya ve halkımızı ayrıştırmaya yönelik bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz." ifadesine yer verildi.Cumhurbaşkanlığından sosyal medya uyarısı
Cumhurbaşkanlığından, sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı  adres gösterilerek yayılan bilgi kirliliğine karşı dikkatli olunması ve resmi  hesapla ile internet sitesi dışındaki kaynaklara itibar edilmemesi talep edildi. 
Cumhurbaşkanlığının resmi twitter hesabı "@tcbestepe"de yer alan  açıklamada, "Vatandaşlarımızın sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı adres gösterilerek  yayılan bilgi kirliliğine karşı dikkatli olmaları rica olunur. Cumhurbaşkanlığı  ile ilgili haberlerde, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları dışındaki  kaynaklara itibar etmeyiniz" mesajına yer verildi.