Çin’in Tietsin kentinde bulunan petrol depolama istasyonunda meydana gelen patlamada ölü sayısının 56’ya yükseldiği kaydedildi.
Çin’in Tietsin kentinde bulunan petrol depolama istasyonunda dün gece saatlerinde şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Çinli yetkililer, patlamada ölü sayısının artmaya devam ettiğini bildirerek, hayatını kaybedenlerin sayısının 56’ya yükseldiğini belirtti. Hayatını kaybedenler arasında 21 itfaiye erinin de bulunduğunu aktaran yetkililer, yaralı sayısının ise en az 700 olduğunu, yaralıların tedavilerinin devam ettiğini söyledi.
İtfaiye Daire Başkanı Zhou Tian, bugün düzenlediği basın toplantısında halen kayıp itfaiye erlerinin bulunduğunu belirterek, itfaiye erlerinin bulunması için arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.
Yerel medyada yer alan bir haberde ise, yapılan arama çalışmaları kapsamında patlamanın üzerinden 31 saat geçmesine rağmen bir itfaiye erinin kurtarıldığı aktarıldı. Kurtarılan itfaiye erinin 19 yaşındaki Zhou Ti olduğu ve Ti’nin vücudunda yanıklar olduğu, yoğun dumana maruz kaldığı ve bacağından yararlandığı belirtildi.