Ordu’nun Fatsa ilçesinde Bolaman İlk ve Ortaokulu tarafından ‘Erasmus + Plus Hayaller ve Efsanelerin Peşinde’ projesi kapsamında 5 ayrı ülkeden öğretmenler Fatsa’ya geldi.
Fatsa’da bir restoranda buluşan ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen yabancı ve Türk öğretmenler fikir alışverişlerinde bulundular. Düzenlenen kaynaşma yemeğine Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu da katılarak projeye destek verdi.
Yemekte bir konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Erasmus Plus öğrenci değişimi projesi kapsamında ilçemiz Bolaman İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü hazırlamış olduğu program neticesinde ilçemize değişik ülkelerden misafirler geldi. Polonya, Macaristan, İtalya, Romanya’dan geldiler. Misafirlerimize Ordu ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini hem de eğitim sistemimizle ilgili fikir edinmiş oluyorlar. Bu anlamda projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Bolaman İlk ve Ortaokulu Müdürü Beytullah Geçtan ise yaptığı açıklamada, “Türkiye ile birlikte toplamda beş ülkenin oluşturduğu proje kapsamında ilçemize misafir öğretmenler geldi. Kendilerine ziyaretler sırasında ilimizin ve ilçemizin tüm kültürel ve doğa harikası olan yerlerini gezdirip bilgiler vereceğiz. Proje kapsamında biz oraya gitmiş ve bizleri orada çok iyi ağırlamışlardı. Bizler de onlara Türk misafirperliğini göstermek istiyoruz. Bizlere destek veren yöneticilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.