Fenerbahçe'deki Persie krizi Hollanda milli takımında konu oldu

Hollanda Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçe'de sıkıntılı günler geçiren Robin van Persie hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ancak, Persie ülkesinin milli takım idmanında oldukça neşeli görüntüler sergiledi

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Türkiye'nin grubunda yer alan Hollanda milli takımında Galatasaraylı Sneijder ve Fenerbahçeli van Persie yan yana çalışıyor ve samimi görüntülerle dikkat çekiyor. Fenerbahçe'de Pereira ile gergin günler geçiren Persie'ye bu zor zamanında milli takımdan arkadaşı olan Sneijder ve hocası Blind destek oldu.

Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacakları kritik maçlar öncesi dün akşam açıklamalarda bulunan Danny Blind van Persie'nin durumundan endişe ettiğini belirtti. Blind, "Yedek kalması hem van Persie hem de bizim için ideal bir durum değil. Ben oyuncularımın sürekli oynamasını isterim. Celtic'e karşı perşembe günü 90 dakika oynadı ancak pazar günü maça yedek başladı. Robin van Persie gibi as oyuncumuzun her hafta ilk 11'de olmaması bizi etkiler" ifadelerini kullandı.

Antrenmanda Persie ve Sneijder el ele çalıştı

Hollanda milli takım antrenmanının uzun bir bölümünde Sneijder ile Persie birlikte çalıştı. Denge ve koordinasyon çalışmalarında eşleşen iki futbolcu dostluklarını pekiştirirken, Persie'nin oldukça neşelendiği görüldü. Süper Lig'de 9. haftada oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde ortaya çıkan bu görüntüler futbolun güzelliklerinin yansımasıydı. Hollanda basını ve ajanslar iki futbolcunun el ele tutuşarak yaptığı çalışmayı bol bol çekerek haberlerine taşıdı.