Su altında en uzun süre kalarak Dünya Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyaca ünlü Türk sporcu Cem Karabay, yeni bir rekoru daha kırmaya hazırlanıyor. Karabay, 17 Temmuz’da denizin altında 72 saat kalarak 51 saatlik rekoru kırmaya çalışacak.
2005 yılında 135 saat sualtında akvaryumda kalarak Dünya Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve daha sonra kendine ait rekoru 192 saate çıkararak iki kez dünya rekoru kıran Cem Karabay, bu kez de Amerikalı Allen Serrod’a ait olan denizin altında en uzun süre kalan insan unvanını kazanmaya hazırlanıyor. 17 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Yavuz Çıkartma Plajı’nda başlanacak rekor denemesine başlayacak dünyaca ünlü Türk dalgıç Cem Karabay, rekor denemesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Beylikdüzü Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Yeni bir dünya rekoru kırmaya hazırlanan Cem Karabay’a sporcu kişiliğiyle ön plana çıkan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi İlyas Yılmaz ve Dünya Rekoru Organizasyon Komitesi Başkanı Çayan Okan da destek verdi.
REKOR DENEMESİ 24 SAAT BOYUNCA CANLI OLARAK İZLENEBİLECEK
Kırmayı amaçladığı rekor hakkında bilgiler veren Cem Karabay, “Deniz’deki rekor şu an 51 saatle Amerikalı Allen Serrod’a ait. Biz bunu suyun altından hiç çıkmadan 72 saate getirirken akvaryumdan biraz daha zor olacağı kesin. Akıntı var, fırtına ve dalgalar var bir de gece ışıkları yaktığımızda dışarıdan gelen bütün canlılar etrafımızda olacak. Bunların hepsi bir kenara amacımız 20 Temmuz saat 08.50’ye kadar 72 saat boyunca Yavuz Çıkartma Plajı’nda yaşadığımız her anı internet sitesi üzerinden bütün dünyaya yayın yapmak. Plaja kurulacak dev bir ekranla da yine oraya gelen insanlara 24 saat canlı olarak suyun altından izlemelerini sağlamak. 20 Temmuz saat 08.50’de niyetimiz yürüyerek suyun altından, kıyıdan yaklaşık 200 metre açıktan elimizde bayrağımızla çıkmayı başarmak” dedi.
“REKORLAR KİTABINDA TÜRK SPORCUSU OLARAK YER ALMAK KOLAY DEĞİL”
Sporcu kişiliğiyle ön plana çıkan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Kürşad Tüzmen de rekortmen dalgıca destek verdi. Cem Karabay’ın önemli başarılara imza atacağına inandığını ifade eden Kürşat Tüzmen, “Guinness Dünya Rekorlar Kitabı çok önemli bir kitap. Burada bir Türk sporcusu olarak yer almak kolay bir iş değil. Bunu başarmak çok zor ve Cem bunu başarmış bir insan. İnşallah 20 Temmuz’da da aynı başarıyı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kıyılarında bize tekrar gösterecek ve çok önemli bir iş yapacak” diye konuştu.
“DAHA İYİ BAŞARILARA DA İMZA ATACAĞINA İNANIYORUZ”
Beylikdüzü Belediyesi olarak ünlü sporcuya destek vermekten gurur duyduklarını belirten Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi İlyas Yılmaz ise, “Girne bizim kardeş belediyemiz. Bununla birlikte göğsümüzü kabartan bir dünya rekortmeni sporcumuz Cem Karabay’ın en uzun süre denizin altında kalma rekoru denemesinde bir araya geldik. 17 Temmuz’da Kıbrıs’ta başlayacak rekor denemesi öncesi bizler için milli duygularımız harekete geçiren ve gururumuzun okşanacağı bir gün olacaktır. Sporcumuz Cem Karabay’ın hedefi büyük ama rakibi de büyük, 72 saat denizin altında kalabilmeyi hedefliyor. Değerli sporcumuzun daha iyi başarılara da imza atacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Denizin altında en uzun süre kalma rekor denemesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Yavuz Çıkartma Plajı’nda gerçekleştirilecek. 17 Temmuz’da rekor denemesine başlayacak Cem Karabay, 20 Temmuz saat 08.50’ye kadar denizin altında kalarak 51 saatle rekoru elinde bulunduran Allen Serrod’dan almaya çalışacak.