İstanbul’daki hayırsever iş adamları, Hakkari ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla Kobani’deki savaş mağduru çocuklara yardımında bulundular.
İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir, iş adamları Ramazan Kümek, Caner Zeydan, Kaan Liman, Çetin Hatip. Av. Suat Tunç, Murat Yılmaztürk ve Ersal Demir tarafından Hakkari ve ilçeleri Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla Kobani’deki savaş mağdurları olan çocuklar için 120 koli çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve giyim yardımında bulunulduğunu söyledi.
Hayırsever iş adamı Ramazan Kümek, savaşlarda en çok mağdur olan çocuklar olduğunu belirtti. Kümek, “Savaşın dili, dini ve ırkı olmaz. Savaş mağduru çocukları sevindirmek için elimizden gelen yardımları yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da üzerime düşen görevi yapmaya hazırım. Her konuda İstanbul Hakkarililer Derneği ile irtibat halinde olacağız. Kobani için yardım kampanyası başlatan Dernek Başkanı Şemsettin Demir’e teşekkür ediyorum” dedi.
Hakkarili iş adamı Caner Zeydan ise, Kobani’ye yönelik yardımlarının süreceğini ifade etti. Zeydan, “Kobani’deki kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yapacağız. Asla bu yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Acının, zulmün olduğu her yere yardımlarımız devam edecek. Allah kimseyi savaşa sürüklemesin” şeklinde konuştu.