Seyitgazi ilçesi Yazıdere köyünde birincisinin düzenlediği "Üryan Baba’yı Anma ve Yağmur Duası" etkinliği geniş katılımla gerçekleşti.
Köy Muhtarlığı, köy halkı ve Seyitgazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, ilçe ve çevredeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Üryan Baba türbesindeki etkinlik, ilçedeki Çarşı Cami İmam-Hatibi Tevhit Kürşat Şahin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Ardından okunan Mevlid-i Şerif ve salavatlarla dualar edildi. Program sonunda Yazıdere İmam Hatibi Gazi Ekici, mahalle halkı adına yaptığı konuşmada; muhtarlık ve köy sakinleri olarak Üryan Baba’yı Anma etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdiklerini, bu etkinliğin Anadoluya ilk gelen gönül erlerini yad etmenin bir yolu olduğunu ve bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ekici, destek veren ve katılan herkese teşekkür ederek gelecek yıl tekrar buluşmayı temenni etti. Katılanlara, yapılan duanın ardından yemek ikram edildi.
Ekinliğe, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ethem Kalın, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Ak Parti İlçe Başkanı Zekai Tunç, Yazıdere Muhtarı Mehmet Sarı, misafirler ve köy halkı katıldı.