İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün gençleri bilgilendirerek suç ve suç örgütlerinden uzak tutmak amacıyla hayata geçirdiği "Mutluluğu Kaydet" isimli kısa film projesi kapsamında, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte önemli bir projeyi hayata geçirdi. Suç örgütlerinin hedef kitle olarak gördükleri gençlerin bilgilendirilerek istismar edilmelerinin engellenmesi amacıyla başlatılan "Mutluluğu Kaydet" isimli proje kapsamında kısa film yarışması da düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeliğini ise, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü ve TRT İzmir’e bağlı ekipleri yaptı. Değerlendirmeler sonrası dereceye beş öğrenci girerken, dereceye giren öğrencilerin bulunduğu 15 öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Antalya’daki Duacı Gençlik Kampı’na katılmaya hak kazandı. Düzenlenen ödül töreninde ise dereceye giren öğrencilerin kısa filmleri katılımcılara izlettirildi.
"GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM"
Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, "Emniyet teşkilatı denince, ortaya çıkacak olumsuz bir olayda devreye girip, yakalayıp onun ilgili adli mercilerine götürüp gereği ne ise ifa edilmesini sağlayan bir devletin birimi olarak algılanabilir. Ama iş, suçluyu yakalamakla bitmiyor. Önemli olan suçu ve suçluluğu doğuran olayları önceden tespit edebilmek, hissedebilmek, onun tedbirini alabilmek ve o suçu işlenmeden önce önleme imkanını, kabiliyetini vatandaşlarımızla birlikte ortaya koyabilmektir. Bu projenin amacı da kesinlikle o dur. Bu proje aslında emniyet teşkilatımızın halkımızla irtibatından; yakala getir, adliyeye götür anlayışının öncesinde insan odaklı, hissiyatımızı bir anne ve baba gibi düşünerek bir olayı oluşmadan önlemek noktasındaki önleyici tedbirler. Ben bu projeye bu şekilde bakıyorum. Gençlerimize güveniyorum ve böyle projeleri hazırlayanları kutluyorum" dedi.
"PROJE KAPSAMINDA 55 BİN GENCİMİZE ULAŞTIK"
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, gençleri korumak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Uzunkaya, "Emniyet Müdürlüğü ’Turizm işine mi soyundu’ diye düşünülebilir. Buradaki temel hedefimiz şu; Biz gençliğimizi, gençlerimizi çok önemsiyoruz. Her yaş grubundan yetişkin gençlerimize, üniversite gençlerimize kadar her grup gencimiz hedef kitle olarak çevrelerinde oluşabilecek her türlü olumsuzluktan, bunun içerisine terör örgütleri dahil, uyuşturucu kullanıcıları, satıcıları ve onların etki alanları dahili her türlü olumsuz olaydan korumak için farkındalık oluşturuyoruz. Sadece bu proje kapsamında 55 bin gencimize ulaştık ve onları korumaya çalışıyoruz. Farkındalık yaratarak bir ilgi alanı oluşturmayı ve gençliğin değişik yerlere meyilini engelleyerek sağlıklı ortamlarda toplumla entegre olabilecek alanlarda yaşamlarını güvenli, salıklı huzurlu kanlarla sürdürebilmeleridir. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Hele ki bu insan gençlerimiz ise elimizden gelenin en fazlasını yapacağız" diye konuştu.
Programın sonunda, Antalya Duacı Gençlik Kampı’na katılacak olan 80 öğrenciye çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan çantalardan verildi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda polis katıldı.