Uludağ’da kaybolan 4 dağcı, 10 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Zirveden inerken tipi sebebiyle kaybolan dağcılar, yaptıkları kar mağarası sayesinde donmaktan korundu.
İstanbul’dan gelen 4 amatör dağcı, dün öğle saatlerinde Uludağ’ın zirvesine tırmandı. 4 dağcı, iniş yolunda tipi yüzünden yönlerini kaybetti. Hava muhalefeti sebebiyle Uludağ’ın arka tarafına inen ekip, kaybolduklarını anlayınca jandarmaya haber verdi. İhbarı alan NAK, AKUT, AFAD, UMKE ve jandarma arama kurtarma ekipleri seferber oldu. Kaybolan dağcıları kurtarmak için çalışan ekiplere havadan ambulans helikopter de katıldı. 10 saat sonra bulunan dağcılar, sağ salim Soğukpınar köyüne indirildi.
Soğukpınar köyüne indirilen Mustafa Çolak (43), Cenk Levi (36), Mutlu Akdağ (37) ve Muzaffer Tekin (37), 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık durumları kontrol edildi. Mutlu Akdağ, “Saat 3 gibi Uludağ’ın zirvesine çıktık. Daha sonra inişe geçtiğimiz esnada tipi ve kar sebebiyle yolumuzu kaybettik. Kaybolduğumuzu anlayınca kar mağarası yaparak soğuktan korunduk. Jandarma ekiplerine telefonla haber verdik. Yanımızda sadece çerez vardı. Sığındığımız kar mağarasının içinde ıslanan çoraplarımızı sıkarak üşümemek için çaba sarf ettik. Ambulans helikopter bizi gördü. Şu anda sağlık durumumuz çok iyi, ama başka birileri olsaydı teknikleri bilmediğinden dolayı donardı" diye konuştu.
Uzun süre aç kalan amatör dağcılara Soğukpınar köyü sakinleri yemek ikram etti.