Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında görev yapan rütbeli personel ve askerler, Sırasöğüt Köyü Orta Okulu öğrencilerini, Royal Halı Gaziantep ile Darüşşafaka Doğus arasında oynanan basketbol maçına götürdü.
Faaliyete, Sırasöğüt ve civar köylerde ikamet eden 30 öğrenci ve 1 öğretmen katıldı. Öğle saatlerinde köylerinden alınan çocuklar, jandarma araçlarıyla Şahinbey Spor Salonu’na getirildi. Hayatlarında ilk kez bir basketbol maçı izleyen öğrenciler, büyük heyecan yaşadılar ve son derece mutlu oldular.
Öğrenciler, bu güzel etkinlik nedeniyle asker ağabeylerine, jandarma komutanlarına teşekkür ettiler ve hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrenciler, maç bittikten sonra tekrar jandarma araçlarına bindirilerek evlerine bırakıldı.
Sırasöğüt Köyü Orta Okulu öğretmenlerinden Selim Akçay, etkinlik nedeniyle duyduğu memnuniyeti dil getirerek, ‘‘Öğrencilerimiz kırsal alanda yaşadıkları için daha önce hiç basketbol maçı izlememişlerdi. Jandarma sayesinde hem güzel bir etkinlik yaptılar, hem de ilk defa bir basketbol maçını izlemiş oldular. Salon sporunu görmeleri ve bu sporla tanışmaları açısından son derece güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Bu güzel proje nedeniyle Gaziantep İl jandarma Komutanlığına tüm kalbimizle teşekkür ederiz’’ dedi.